„Jau kreipėmės į visus Kauno rajono seniūnus, kad surinktų nukentėjusių sąskaitų numerius. Netrukus nuostolius patyrę žmones gaus kompensacijas“, -- DELFI sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ričardas Pudževelis.

Iš viso kompensacijos turėtų pasiekti 119 pareiškėjus. Vidutinė kompensacijos suma vienam pareiškėjui – apie 4,3 tūkst. Lt.

61 tūkst. Lt iš gautos bendros sumos skirta potvynio padarinių likvidavime dalyvavusioms tarnyboms ir įstaigoms.

„Kai kurie nukentėjusieji pareiškimuose buvo nurodę, jog patyrė šimtatūkstantines žalas. Suprantama, kad tiems žmonėms kompensavimo sumos atrodys menkos. Tačiau nemažai buvo ir tokių, kurie nurodė mažesnes žalas, pavyzdžiui 21 tūkst. Lt, 17 tūkst. Lt, 14 tūkst. Lt, 4, tūkst. Lt, 3 tūkst.Lt nuostolius“ -- sakė R.Pudževelis.

Anot jo, šimtu procentu patirti nuostoliai bus kompensuoti nuo uragano nukentėjusiems gyventojams, nes jų pareiškimuose nurodytų žalų dydis neviršija 4 tūkst. Lt. Nuo uragano nukentėję žmonės savo pareiškimuose dažniausiai rašė apie vėtros sugadintus namų stogus.

Sunkiau pagrįsti patirtas žalas buvo potvynio aukoms: ne visi išsaugojo šaldytuvų, televizorių ir kitų brangių daiktų pirkimo dokumentus.

Didžiausių nuostolių patyrė Kauno rajone, šalia Neries esančio Radikių kaimo gyventojai, kuriems potvynio vanduo nepataisomai sugadino automobilius, sudarkė naujų namų apdailą ir rūsiuose buvusią įrangą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją