Čarlis pradėjo rūkyti, kai Mangongo zoologijos sodo, esančio Blumfonteine, lankytojai įmetė jam į narvą uždegtų cigarečių. Zoologijos sodo atstovas Qondile‘is Khedama pasakė, kad Čarlis tapo zoologijos sodo akcentu ir kasmet pritraukdavo tūkstančius lankytojų, kurie atvykdavo pasižiūrėti į neįprastai besielgiančią beždžionę.

Beždžionei atliekamas skrodimas, siekiant išsiaiškinti mirties priežastį.

Daugybę metų zoologijos sodo prižiūrėtojai bandė atpratinti šimpanzę nuo žalingo įpročio, taip pat skatino sodo lankytojus neduoti Čarliui cigarečių. Tačiau Q.Khedama įsitikinęs, kad vargu ar šis žalingas įprotis buvo Čarlio mirties priežastis, mat ji ir taip jau gyveno dešimčia metų ilgiau nei vidutinė šimpanzė.

„Čarliui buvo skirti stiprūs vaistai, be to, jis gaudavo specialų jam parinktą sveiką maistą – proteinų kokteilius, vitaminų ir mineralų papildus, tačiau galiausiai jis mirė nuo senatvės.“

Čarlis nėra vienintelė beždžionė, turinti žalingų įpročių.
Vasario mėn. buvo pranešta apie Rusijoje gyvenančią šimpanzę, kuri buvo išsiųsta į reabilitacijos kliniką, nes įgrįsdavo lankytojams kaulydama alkoholio ir cigarečių.

Q. Khedama pasakė, kad zoologijos sodas tikisi rasti naują partnerį Čarlio draugei Judy, tačiau pridūrė: „Mes suprantame, kad praktiškai neįmanoma pakeisti tokio personažo kaip Čarlis.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją