Prašymą stabdyti konkursą teismui buvo pateikusi bendrovė „VSA Vilnius“. Ji siekia, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracija pakeistų pirkimo sąlygų kvalifikacinius reikalavimus, kuriuose apyvartos reikalavimai būtų numatyti ne tik aplinkos priežiūros, bet kitose veiklos srityse, susijusiose su paslaugomis aplinkosaugos srityse.

Vilniaus apygardos teismas buvo atmetęs „VSA Vilnius“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo – stabdyti konkursą iki bylos išnagrinėjimo teisme. Apeliacinės instancijos teismas pripažino, kad šis sprendimas yra teisėtas.

Teismas pažymėjo, kad paskelbto konkurso tikslas – susisiekimo komunikacijų, aikščių, skverų, žaliųjų plotų, parkų, krantinių ir kitų miesto bendrojo naudojimo objektų tvarkymas ir priežiūra.

Pasak teismo, laikinųjų apsaugos priemonių taikymas neturi pažeisti viešo intereso.

„Visų pirma turi būti užtikrinta viešo intereso apsauga ir tik po to siekiama ieškovo ir atsakovo tarpusavio interesų pusiausvyros išlaikymo“, - teismo nuomone, sustabdžius pirkimo procedūras ir nustatytu terminu nepanaudojus biudžeto lėšų, Vilniaus miesto teritorijų sanitarinio valymo ir želdinių priežiūros paslaugų pirkimas gali būti nukeltas ilgesniam laikui, dėl to savivaldybė patirs nuostolius.

Be to, teismo nuomone, taip pat bus pažeisti ir Vilniaus miesto gyventojų interesai į švarią Vilniaus miesto bendro naudojimo teritoriją bei želdinių priežiūrą.

Teismas taip pat pažymėjo, kad jeigu „VSA Vilnius“ bylą teisme laimės, bendrovė galės kreiptis su atskiru ieškiniu dėl žalos atlyginimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją