Tuo metu Alesninkų kaimo bendruomenės valdybos narys Antanas Česonis teigia, kad šiukšlių vežėjai naudotis liepą atidarytu aplinkkeliu ir Alesninkų kaimą aplenkti turėtų jau kurį laiką. Jis piktinasi, kad šiukšliavežių srautus nuo gyvenvietės nukreipti per vizitą Kazokiškėse liepos mėnesį žadėjęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas to nepadarė iš karto atidarius aplinkkelį.

A.Česonis taip pat pabrėžė, kad bendruomenė ims blokuoti kelią per gyvenvietę, jei vis žadantys valdininkai realiai nepakeis šiukšliavežių maršruto.

"Užtektų, kad policininkas pastovėtų ir paklausinėtų vežėjų, ar jie žino naują kelią. Jeigu pastatė naują kelią, tiek sumokėjo, tai reikia jį ir naudoti", - BNS trečiadienį teigė Alesninkų bendruomenės atstovas.

Jo teigimu, pastarasis susitikimas su specialistais surengtas prie porą savaičių, tuomet bendruomenė davė mėnesį, kad šiukšliavežės nustotų važiavusios per Alesninkus. Jei tai nebus padaryta, vietos gyventojai tokiems automobiliams esą ims tverti kelią patys.

AM trečiadienį išplatintame pranešime pripažįstama, kad atliekoms į Kazokiškių regioninį sąvartyną gabenti yra nutiestas specialus aplinkkelis, tačiau atliekų vežėjai juo retai naudojasi ir suka artimesniu keliu per Alesninkų kaimą.

Pasak pranešimo, kaimo gyventojai įsipareigojo aplinkosaugininkams pranešti labiausiai gamtinę aplinką teršiančių automobilių registravimo numerius. Tai esą leis nustatyti automobilių savininkus.

Jei papildomas vairuotojų informavimas nepadės, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento teigimu, teks statyti draudžiamuosius kelio ženklus, apribojančius sunkiasvorių transporto priemonių eismą per Alesninkus.

Kazokiškėse veikia regioninis atliekų šalinimo sąvartynas.