Savo ruožtu klimatologė Audronė Galvonaitė prognozuoja, jog keičiantis orams pamatysime, ko nesame matę, pavyzdžiui, Šiaulių vandens telkiniuose plaukiojančias piranijas. Jų Lenkijoje jau yra, rašo „Šiaulių kraštas“.

Paklausta, kas darosi mūsų klimatui, A.Galvonaitė aiškino: "Klimato kaita vyksta ir ateityje kalbėsime apie nenormalias vasaras, rudenius, žiemas ir neįmanomus pokyčius".

Ką reiškia klimato atšilimas, A.Galvonaitė pradėjo nuo paprasto pavyzdžio: lietuviai jau pradėjo dėvėti skrybėles ir vaikščioti su vandens buteliukais.

Vienos Kauno degalinės lankytojai ankstų rytą nustebo išvydę šiltųjų kraštų gyventoją vabzdį maldininką, rašo „Kauno diena“.

"Kaip jis čia atsirado - supratimo neturiu. Keista sutikti šiltų kraštų gyventoją šalyje, kuri išskirtine šiluma pasižymi kol kas tik šiais metais. Gal iš kur nors pabėgęs augintinis, o gal tai klimato kaita?" - domisi skaitytojas, atsiuntęs ir šio "gražuolio" nuotrauką.

Paprastai šie vabzdžiai gyvena tik šiltuose kraštuose. 

Profesorius Ričardas Kazlauskas teigia, kad vabzdys maldininkas yra itin plėšrus - patelė poravimosi metu visuomet suėda patiną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją