Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymas nustato, kad ekstremalių situacijų atvejais kariniai vienetai gali būti pasitelkiami teikiant pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms gelbėjimo užduotims atlikti gavę Vyriausybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininko arba savivaldybės, kurios teritorijoje yra ekstremalios situacijos židinys, administracijos direktoriaus rašytinį prašymą.

Praėjusiais metais Lietuvos kariuomenė ir PAGD bendrai patvirtino sąveikos ekstremalių situacijų taikos meto atvejais planą, kuriuo siekiama užtikrinti operatyvų bendrų veiksmų koordinavimą ir efektyvų turimų pajėgų ir priemonių panaudojimą ekstremalių situacijų atvejais. Šis planas numato, kad kariuomenė, teikdama pagalbą PAGD, gali būti pasitelkiama atlikti žvalgybą potvynių, miškų ar durpynų gaisrų atvejais, padėti likviduoti įvairius incidentus, evakuoti ar transportuoti žmones, kt.

Rugpjūčio 9 d. po pietų krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė gavo Kauno savivaldybės prašymą skirti karius savaitgalį siautėjusios audros padariniams šalinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją