"Dėl miškų gaisrų ir nepaprastai didelės oro temperatūros Maskvos regione ir aplinkinėse teritorijose centrinėje Rusijoje oro tarša padidėjo iki pavojingo lygio, taip pat buvo atidėta arba atšaukta daug skrydžių į Maskvą", - rašo departamentas įspėjime, kuris galios iki rugsėjo 5 dienos.

"Dėl pavojingos oro kokybės širdies arba plaučių ligomis sergantys ir vyresnio amžiaus asmenys bei vaikai turėtų likti patalpose ir mažai judėti. Visi turėtų vengti ilgesnio buvimo arba didesnio aktyvumo lauke, - nurodo Valstybės departamentas. - Asmenys, ketinantys vykti į Maskvą ir aplinkinius regionus, dėl šių priežasčių turėtų nuodugniai apsvarstyti savo planus."

Maskvoje penktadienį tebetvyrojo aitrus smogas, susidaręs dėl miškų ir durpynų gaisrų, dėl kurių jau žuvo 52 žmonės.

Rusijos gynybos ministerija nurodė išvežti raketas iš vieno sandėlio netoli Maskvos, kai pareigūnai perspėjo, jog dėl gaisrų aplinkoje gali vėl pasklisti teršalai, nusėdę šiuose regionuose po Černobylio atominės jėgainės katastrofos 1986 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją