Panevėžio pakraštyje esančios bendrovės „Aukštaitijos vandenys” darbuotojai praėjusį ketvirtadienį vidiniame kiemelyje pastebėjo du lapės jauniklius.

Vienas jauniklis atrodė labai silpnas. Kol atvyko iškviesti aplinkosaugininkai, lapiukas nugaišo. Gyvūnėlis buvo atiduotas tirti.

Nustatyta, kad jis nesirgo pasiutlige. Spėjama, kada mažyliai tiesiog neteko motinos ir nusilpo iš bado.

Penktadienį į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijos departamento Panevėžio teritorinį skyrių iš Panevėžio rajono buvo atvežta negyva lapė.

Rudoji žuvo nuo ūkininko šakių. Krekenavos seniūnijoje gyvenantis žmogus naktį išgirdo lojant šunis. Išėjęs į kiemą jis suprato, kad į paukštidę įsėlino keturkojė vagilė. Lapė jau buvo suspėjusi papjauti 8 žąsiukus.

Įpykęs dėl patirtų nuostolių ir bijodamas pasiutligės užkrato, vyras vagilę nusmeigė šakėmis. Lapė irgi bus tiriama laboratorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją