Neatrodo, kad vandens stichija trauktųsi, rašo „Lietuvos žinios“.

Sinoptikė Alva Nagelytė prognozavo, kad ir šiandien liūtis aprims tik trumpam. "Nelabai kokios prognozės. Lietūs šiandien kiek aprims, bet rytoj vėl bus itin intensyvūs. Gali griaudėti perkūnija", - sakė A.Nagelytė. Sinoptikės teigimu, stiprūs lietūs iš Rytų Lietuvos slinks į Vakarus ir ims merkti Žemaitiją.

Pirmuosius signalus apie vandenyje skęstančias sodybas Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) budėtojai užregistravo praėjus maždaug valandai po vidurnakčio. Anot Alytaus PGT Operacinio vadovavimo skyriaus vadovo Kęstučio Rydolio, liūtis apsėmė 40 namų. Alytaus seniūnijos seniūno Visvaldo Dumbliausko teigimu, po vandeniu atsidūrė gerokai daugiau namų rūsių ir garažų, tačiau ne visi gyventojai šaukėsi gelbėtojų pagalbos. Kai kurie jų vandenį iš rūsių pumpavo patys.

Ir seniūnas, ir gelbėtojai tvirtino, kad dėl nuostolių labiausiai kalta gamta, kliūstelėjusi neįtikimai didelį kiekį lietaus. Tačiau ne mažiau kalta ir pasenusi vandens surinkimo sistema, kurios neprižiūri jokia bendrovė. Anot V.Dumbliausko, keletą dešimtmečių sparčiai plečiantis gyvenvietei, žmonės chaotiškai patys įsirenginėjo lietaus surinkimo sistemas. Esą dabar nėra išlikusių jokių vamzdynų projektų ar planų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją