Pabrėžiama, kad šiems titulams gauti neatsiradus pakankamai keturkojų pretendenčių, tiktų ir dvikojės "ožkytės", jei tik jos panorėtų rungtis dėl vertingų prizų.

Ožkų grožio ir talentų konkursas - tik vienas Ramygalos, kaip Lietuvos kultūros sostinės, renginių. Dar balandį prasidėję renginiai iš Kultūros ministerijos į Panevėžio rajoną pritraukę 100 tūkst. litų vyks iki metų pabaigos. "Ožkų miestu Ramygala vadinama nuo senų senovės", - teigia kultūros centro direktorė Inga Pečeliūnienė.

Anot jos, surinkti dokumentai byloja, kad nederlingose šio krašto žemėse buvo veisiami nedidukai, bet stiprūs arkliukai, vietos žmonių nežinia kodėl vadinti ožkomis. Ilgainiui tuos arkliukus pakeitė tikros ožkos. Jomis miestelis garsėjo ir prieškariu, ir pokariu, garsėja ir dabar.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją