Labiausiai nuo potvynio kovo pabaigoje nukentėję Domeikavos seniūnijos gyventojai vis dar vėdina rūsius, džiovina daiktus ir skaičiuoja nuostolius.

„Dvidešimt šeši tūkstančiai. Pas mane gyvenamas rūsys, viskas kalta mediena, viskas išsik

reipė, baldai, virtuvės komplektas, visa buitinė technika išėjo iš rikiuotės“, – sako LTV naujienų tarnybos kalbinta moteris, nukentėjusi nuo potvynio.

„Norėčiau, kad valstybė labiau prisidėtų prie problemos sprendimo iš esmės, kad daugiau šito nebūtų. Pavyzdžiui, ties mano namais reikėtų apie metro aukščio pylimo“, – sakė vyriškis.

Kauno rajono savivaldybė suskaičiavo, kad Radikių ir Salių gyventojai per potvynį patyrė vieną 1 mln. 800 tūkst. Lt nuostolių, Babtų seniūnijoje – apie 26 tūkst. litų.

Daugiau kaip 50 tūkst. litų žalą atlyginti prašo per potvynį dirbusios tarnybos. Iš viso nuostolius kompensuoti prašo 81 Kauno rajono gyventojas.

„Pasitaikė du atvejai, kai gyventojai, kurie prašė kompensacijos, buvo apsidraudę ir kilnojamą, ir nekilnojamą turtą. Šiems gyventojams mes neteiksime kompensacijos“, – teigia Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ričardas Pudževelis.

Panevėžyje nuo potvynio nukentėjo 170 gyventojų, kurie prašo maždaug 0,5 mln. litų kompensacijų. Potvynio padaryti nuostoliai visoje Lietuvoje siekia beveik 10 milijonų. Sprendimą dėl kompensacijų Vyriausybė turėtų priimti per kelias savaites.