„Šis čempionatas buvo vienas sėkmingiausių per visą jų rengimo istoriją, – teigia teisėjų komisijos narys ir „Husqvarna“ serviso vadovas Baltijos šalims Aidas Lebeda. – Dar niekada medkirčių varžybų Lietuvoje nestebėjo tiek daug žmonių. Nuostabi buvo ir aplinka, ir oras“.

Atvirasis Lietuvos medkirčių čempionatas vyko gegužės 15-ąją Rumšiškių liaudies buities muziejuje pagal 2010 metų pasaulio medkirčių čempionato taisykles. Medkirčiai turėjo įveikti penkias rungtis: pjūklo grandinės keitimas, rąstų pjaustymas ant „ožio“, tikslusis (precizinis) pjaustymas, medžio pjovimas ir šakų genėjimas.

Iš viso čempionate rungtyniavo 30 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos, tarp jų – viena moteris.

„Kaimyninių valstybių atstovų dalyvavimas Lietuvos čempionate yra labai naudingas mūsų šalies medkirčiams, kurie tobulėja, varžydamiesi su kolegomis iš šalių, kuriose tokios varžybos vyksta seniau“, – teigia A.Lebeda.

Pasak jo, Baltarusijoje rengiamos net regioninės atrankos į šalies medkirčių varžybas, ten gyvuoja labai senos tradicijos.

„Todėl ypač malonu, kad patyrusius Baltarusijos atstovus, kurie užėmė antrąją ir trečiąją vietas, šįsyk aplenkė jaunasis Gediminas Stasiūnas“, – sako A.Lebeda.

G.Stasiūnas laimėjo ne tik absoliučią, bet ir jaunių įskaitą. Pasak A.Lebedos, šis jaunuolis iš Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos pasaulio čempionate jaunių varžybose turėtų laimėti medalį. Pagrindinėje grupėje Kroatijoje rungsis labiau patyrę Lietuvos atstovai.

Antrąją vietą absoliučioje atvirojo Lietuvos medkirčių čempionato įskaitoje užėmė Jurijus Nesterovičius iš Baltarusijos, trečiąją – jo tautietis Sergejus Škudrovas.

Lietuvos pirmenybių sidabro medalį iškovojo Romas Balčiūnas iš Kupiškio miškų urėdijos, bronzos – Tomas Gelbūda iš Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos.

Devintąjį atvirąjį Lietuvos medkirčių čempionatą organizavo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, „Husqvarna Lietuva“ ir muzikos agentūra „Combo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją