Plaquemines apylinkės prezidentas Billy Nungesseris patvirtino, kad nafta pasiekė pakrantės pelkynus netoli nuo Misisipės upės žiočių.

Meksikos įlankos regione gyvena daugybė gyvūnų rūšių, tai milžiniškos žuvininkystės ir jūros gėrybių pramonės kraštas, kurio ekspertai įspėja, kad visa tai gali būti sunaikinta, jei valdžia nesugebės sustabdyti išsiliejusios naftos.

Šios naujienos buvo paskelbtos praėjus kelioms valandoms po to, kai Luizianos gubernatorius Bobby Jindalas paprašė JAV Gynybos departamento skirti lėšų ir dislokuoti 6 000 nacionalinės gvardijos karių, kurie padėtų tvarkyti naftos sukeltą žalą.

Vyriausybės pareigūnai ir kiti žmonės skuba apsaugoti gležnus pakrantės pelkynus nuo ekologinės katastrofos, tačiau daugelis jų baiminasi, kad mažai ką pavyks padaryti, kai naftos yra tiek daug. Išsiliejusi nafta, matoma iš kosmoso, šiuo metu užima 100 mylių (161 km) ilgio ir 40 mylių (64 km) pločio plotą.

Šis įvykis, kuris gali tapti didesne nelaime, nei „Exxon Valdez“ tanklaivio katastrofa, buvo pavadintas „nacionalinės svarbos“ nelaime, o JAV prezidentas Barackas Obama pasižadėjo „panaudoti visus esamus išteklius“, įskaitant ir kariuomenę, siekiant sustabdyti išsiliejusią naftą.

Nafta iš susprogusio mylios (1,6 km) gylyje esančio gręžinio teka trijose vietose, kasdien į įlanką išteka 5 000 barelių naftos. Tai penkis kartus daugiau, nei buvo manyta.

Nafta pradėjo tekėti praėjusią savaitę, kai BP PLC naudojamas gręžimo bokštas susprogo ir nuskendo 50 mylių (80,5 km) nuo Luizianos pakrantės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją