Per apsemtą kelio Šilutė-Rusnė ruožą vakar liautasi kelti transporto priemones. Rusniškius į salą imta plukdyti amfibijomis. Patvinusio Tenenio vandenys užliejo ir kelio Klaipėda-Šilutė ruožą ties Priekule.

Dar savaitės pradžioje pasigirdo raginimų pasinaudoti unikalia galimybe ir atvažiuoti į pamarį stebėti kylantį potvynį. Šį kvietimą išgirdę smalsuoliai sukėlė nemenką vietos gyventojų nepasitenkinimą. Mat dėl atvykėlių, norinčių automobiliais persikelti per apsemtą kelio Šilutė-Rusnė ruožą, gausos prie tralų nutįso neregėto ilgio eilės. Tačiau šią problemą išsprendė pati gamta - vandens lygiui virš kelio pasiekus beveik metrą, automobiliai per apsemtą ruožą nebekeliami.

Skirvytės žiotyse dar trečiadienį ledų sangrūdas sprogdino rusai, kitą dieną jų pavyzdžiu pasekė ir lietuviai. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Donatas Gurevičius LŽ informavo, kad Nemuno vaga praskridęs pasieniečių sraigtasparnis išžvalgė teritoriją. Pilotai pranešė, kad žemiau Jurbarko, Rusnės link, dar yra judančių ledų. Tačiau, D.Gurevičiaus manymu, kol kas sprogdinti naujų sangrūdų nesiruošiama.

Kylantis vanduo jau atkirto apie 400 Šilutės ir Pagėgių savivaldybių gyventojų. Vakar Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos amfibija išvyko į užlietą Žalgirių kaimą, kur medikų pagalbos prireikė vienos sodybos šeimininkui. Į apsemtą Paleičių gyvenvietę amfibija užlietu keliu gabeno maisto produktus. Kariškių amfibija vyko ir į Šilininkų kaimą, kur buvo pralaužti pylimai, dėl to kilo grėsmė čia gyvenančioms šeimoms.

Nors pavojus buvo akivaizdus, vakar neatsirado nė vieno norinčiojo išsikelti iš apsemtų sodybų. Žmonės baiminasi, kad į be priežiūros paliktą jų turtą gali pasikėsinti vagys. Todėl pamariškiai mieliau linkę plaukioti valtimis po savo kiemus, nei trauktis iš savo namų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją