Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, šįryt atlikus žvalgybą paaiškėjo, kad po vakar Inžinerijos bataliono karių atliktų šešių sprogdinimų ledų sangrūdos Sandžilės upėje nepajudėjo, todėl nuspręsta jas dar kartą sprogdinti. Sprogdinimo darbai bus atliekami tokia pačia tvarka kaip ir vakar – naudojant sprogstamąją medžiagą plastitą ir šiais užtaisais specialia technologija sprogdinant nuo kranto. Kariai sprogdinimo darbus planuoja pradėti 14 val.

Lėvens upėje apsauginis pylimas vis dar reikalauja sutvirtinimo po vakar atliktų sutvirtinimo darbų, kai Mindaugo kariai buvo supylę daugiau nei 500 smėlio maišų ir pastatę naują pylimo dalį, pavojinga vandens tėkmė buvo pristabdyta. Šiandien, norėdami apsaugoti šalia esančius kolektyvinius sodus, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos gelbėtojai ir Mindaugo bataliono kariai pylimą toliau atstatinėja.

Kaip ir vakar, šiandien smėlis iš netoliese esančio karjero pilamas į maišus, kuriais bus pastatyta nauja pylimo dalis pavojingai vandens tėkmei sustabdyti. Darbai truks tol, kol bus maišų; jų pritrūkus, bus kreipiamasi į Panevėžio miesto savivaldybę.

Gelbėjimo darbus Panevėžio rajone kariai atlieka Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos prašymu.

Panevėžio rajone iš apsemtų sodų ir sodybų evakuota per 200 gyventojų

Panevėžio rajone ketvirtadienį rytą iš apsemtų sodų ir sodybų evakuoti 226 gyventojai, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Departamento atstovė Laura Valauskienė BNS sakė, kad buvo apsemti 864 kolektyviniai sodai ir 66 sodybos.

Pasak pareigūnės, dėl pakilusio vandens lygio Lėvens ir Sanžilės upių baseine sudėtinga situacija susidarė Karsakiškio, Panevėžio ir Paįstrio seniūnijose.

Pasak PAGD atstovės, į Panevėžį šiuo metu yra išvykusi Pajėgų valdymo grupė, kuri išsivežė vandens siurblinę, pumpuojančią po 200 litrų vandens per sekundę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją