Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė antradienio rytą BNS sakė, kad apie 5 val. ryte išsiliejus Sanžilės upeliui Bernatonių kaime buvo užlieta 10 sodybų. Gelbėtojams teko evakuoti 3 žmones. Dar kelis žmones ketinama evakuoti iš Piniavos kaimo.

PAGD atstovės teigimu, Kauno rajone esančiuose kaimuose padėtis stabilizavosi, bet išlieka sudėtinga. Radikių, Naujosodžių ir Kleboniškių kaimuose tęsiami valymo ir siurbimo darbai.

Padėtis stabilizavosi ir Tauragės rajono Pagramančio kaime. Pasak PAGD atstovės, ten vanduo nekyla.

Anot L.Valauskienės, ekstremali padėtis išlieka Kauno rajone ir Joniškyje.
Pirmadienį, apie 14.30 val. Rokiškio rajone, Juodupės seniūnijoje buvo pastebėta, kad yra semiamas apsauginis pylimas, o vanduo buvo pakilęs iki pylimo viršaus. Nuspręsta pylimą sutvirtinti ir apie 20 val. vandens lygis pradėjo leistis.

Tą pačią dieną vėlai vakare išsiliejo Vilnelės upė sostinės Naujosios Vilnios mikrorajone. Ten išsiliejus upei buvo užlieta A.Kojelavičiaus gatvė. Šiuo metu, pasak A.Valauskienės, vykdomi valymo darbai.
Anot PAGD atstovės, nuo kovo 19-osios iki antradienio, kovo 23-osios, ryto iš viso Lietuvoje buvo evakuota 112 žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją