Lygiai prieš metus, tarptautinės Žemės dienos metu, startavo jaunimo iniciatyva „Eko karta“. Tą dieną įvairiuose Lietuvos miestuose jaunuoliai išėjo į gatves klausdami praeivių „kas Jums yra ekologija?“ ir „Ką pasižadate daryti, kad Žemė būtų „sveikesnė““. Čia pat iš butaforinio žemės gaublio kartu su praeiviais traukė ir rūšiavo šiukšles, o į švaresnę žemę simboliškai sodino gėles.

Šiandien „Eko karta“ vilniečius kviečia ne tik žadėti, bet ir imtis tikrų darbų. Kiekvienas šeštadienio popietę atėjęs į Europos aikštę (esant nepalankioms oro sąlygoms akcija persikels į PC „Europa“, šalia „Presto“ kavinės) ir suradęs „Žalią stotelę“, gaus sėklų ir žemės, kurias savo nuožiūra galės pasodinti tame žemės lopinėlyje, kuriam labiausiai trūksta žalumos. Prie jaunimo iniciatyvos, dovanodami sėklas ir žemę, aktyviai prisideda agrofirma „Sėklos“. Akcijos metu vilniečiai gaus įvairių sėklų, nuo gėlių iki daržovių.

„Žaliasis“ žemėlapis

Žemės diena ir šiais metais tampa simboliniu planetos apželdinimo/atsodinimo startu. Akcijos dalyviai žemėlapyje galės pažymėti ar užrašyti tą vietą, kuri jų nuomone tikrai turėtų būti apželdinta ir pagražinta. Visi pageidaujantys įgyvendinti tą savo rankomis gaus sėklų ir žemės (dovanosime gėlių, žolės ar net daržovių sėklų).

Vilniečių dėka surinkti duomenys nukeliaus į „Žalio miesto“ žemėlapį ir taps pirmosiomis „žaliojo“ žemėlapio koordinatėmis. Šia akcija pradedame „žaliąjį“ judėjimą, kuris užkrės šiuo virusu likusius Lietuvos miestus. „Eko karta“ organizatoriai tikisi, kad artimiausiu metu į šią akciją įsijungs daugelis Lietuvos miestų ir kartu sukursime tikrą Lietuvos „žaliąjį“ žemėlapį ir apsodinsime kuo daugiau miestų kampelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją