Šalia Giedraičių (Molėtų r.) išsibarsčiusių kaimų žmonės bijo pavasario. Atlydys į jų namus ir kiemus atneš nepakeliamą smarvę.

Ji atkeliaus iš laukų, kurie per žiemą buvo gausiai patręšti dumblu, atvežtu iš bendrovei „Vilniaus vandenys“ priklausančios nuotekų valyklos.

Žiemą niekas net nesivargino dumblo išskirstyti, užarti, tad didžiulės fekalijų krūvos jau juoduoja iš po sniego.

Vilnius, nesugebantis susidoroti su dumblo problema, Molėtų rajono kaimams tapo keiksmažodžiu.

Dėl dumblo, vežamo į ūkininko Algirdo Taraškevičiaus laukus, kaimiečiai jau rašė skundus. Mat fekalijos buvo verčiamos šalia kelio. Po kiek laiko dvokiantys sunkvežimiai pradėjo važiuoti toliau į laukus.

Molėtų rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Rimas Veršelis patvirtino, kad skundų dėl dumblo dvoko sulaukė ne vieno. Ūkininkui vienu metu netgi buvo draudžiama dumblą vežti į laukus, jam skirta bauda.

„Dabar vėl veža? Gerai, pasidomėsime“, – didelio entuziazmo nedemonstravo R.Veršelis.

Paklaustas, ar ne gėda kaimynams pažiūrėti į akis, netoli Giedraičių gyvenantis ūkininkas A.Taraškevičius tikino, kad jaučiasi teisus: „Visi leidimai gauti, viskas teisėta“.

Anot Giedraičius smardinančio ūkininko, dumblo į hektarą pilama ne tiek ir daug – maždaug 100 tonų. „Trąšos dabar brangios“, – paaiškino A.Taraškevičius, kodėl sostinės fekalijomis tręšia savo laukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją