Civilinės saugos tarnybos vedėjo Jono Griškevičiaus teigimu, specialiosios tarnybos išsiurbė vandenį, kuris kaupėsi Aleksote, Armoniškių gatvėje, apsemdamas ne tik šalikelėje plytinčias pievas, bet ir kelius bei gyventojų namų rūsius. "Kauno švara" atvežė žvyro, buvo suformuoti šaligatvių borteliai. "Tai padėjo sustabdyti vandens tekėjimą į kiemų teritorijas. Be to, buvo iškastas griovys, kuriuo vanduo galės nutekėti", - sakė vedėjas.

Specialistai mano, kad dėl potvynio kaltos statybų bendrovės, kurios, statydamos namus, atsainiai vertino tinkamos drenažo sistemos įrengimą. Toje miesto teritorijoje vandens kanalizacijos niekada nebuvo, žemė įšalusi, todėl vanduo neturi kito kelio, kaip tik bėgti į žemesnes vietas. Jeigu nebus įrengta tinkama drenažo sistema, sutvarkyti aplinkiniai grioviai, situacija pasikartos ir kitais metais, kai bus atlydys.

Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė Civilinės saugos tarnybai turi pateikti pavojingiausių seniūnijos vietų sąrašą, kuriose ekskavatoriumi reikės iškasti griovius, kad būtų galima išvengti didesnių potvynių. Savivaldybė žada atsižvelgti į gyventojų prašymus ir, kiek įmanoma, padėti Aleksoto gyventojams, pirmiesiems pajutusiems visai nemalonius artėjančio pavasario ženklus.

Pagal galiojančią tvarką, jeigu yra apsemiama daugiau kaip 1 hektaras teritorijos - tai yra ekstremalus įvykis. Aleksoto seniūnijoje apsemta net keli hektarai teritorijos. Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinė grupė nusprendė iš administracijos direktoriaus rezervo prašyti 10 tūkst. litų apmokėti visus darbus, susijusius su potvynio padarinių likvidavimu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją