Berlyno zoologijos sodas uždirbo daug pinigų pardavinėdamas suvenyrines lokio, kuris kartu su Leonardo Dicaprio atsidūrė ant žurnalo „Vanity Fair“ viršelio, statulėles, nors viskas, ką jis už tai gavo buvo kasdieninis silkių kibiras.

Dabar, tarsi norėdami dar daugiau pasityčioti iš gyvūno, Vokietijos gyvūnų teisių aktyvistai pasiūlė kastruoti baltąjį lokį.

Pastaruosius kelis mėnesius Knutas gyvena kartu su iš Miuncheno zoologijos sodo pasiskolinta 3 metų patele Giovanna. Bulvariniai dienraščiai užsiminė, kad lokiai buvo suvesti tam, kad susiporuotų, bet „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (PETA) organizacijos padalinio Vokietijoje vadovas Frankas Albrechtas teigia, kad bendrą „senelį“ turinčių lokių susiporavimas būtų kraujomaiša.

Pasak PETA atstovo, jei šiems lokiams būtų leista daugintis, jų palikuonys turėtų polinkį į genetines anomalijas ir įvairias ligas.

„Ilgas Giovannos ir Knuto gyvenimas kartu yra įmanomas tik jei Kutas bus kastruotas“, - teigė F. Albrechtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją