Pagalba bus teikiama pagal Lietuvos kariuomenės ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos susitarimą. Prireikus, PAGD kreipsis pagalbos į kariuomenę, o ši savo ruožtu aktyvuos operacijai vykdyti numatytus kariuomenės padalinius.

Lietuvos kariuomenė bus pasirengusi iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, padėti pristatyti į apsemtas vietoves medicinos pagalbą ir maisto produktus, vykdyti žmonių paieškos ir gelbėjimo darbus. Šioms užduotims kariuomenė galės naudoti specialiąją techniką – amfibijas ir sraigtasparnius.

Potvynio Šilutės rajone ir kitose šalies vietovėse padarinių likvidavimas ir pagalbos gyventojams teikimas šiemet pavestas Lietuvos kariuomenės Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotajam pėstininkų batalionui, informuoja Krašto apsaugos ministerija.

Už visų kariuomenės taikos meto užduočių koordinavimą Lietuvos kariuomenėje atsakingas Jungtinis štabas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją