Didžiosios Britanijos naujienų portalas Lietuvai skyrė 18–ąją vietą.

Pirmoji sąrašo vieta buvo skirta Prancūzijos kurortui Plage Conguel, antroji – Pirėnų Lac de Mondely, trečioji – Prancūzijos pietuose esančio Langedoko regiono Collioure kurortui.

„Jungtinė Karalystė yra pirmo lygmens prioritetinė turizmo rinka, todėl mums išties pasisekė, kad Lietuvos pajūris jau pora metų iš eilės Jungtinės Karalystės žiniasklaidoje yra pripažįstamas kaip vienas geriausių Europos kurortų“, – Palangos įvertinimą komentavo Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė Nijolė Kliokienė.

Britų žurnalistų sudarytame geriausių Europos kurortų sąraše Palanga apibūdinama kaip jaukus ir mažas kurortinis miestelis, apsuptas auksinio smėlio paplūdimių ir pušynų.

Straipsnyje pabrėžiama, kad Palangoje nuolat verda naktinis gyvenimas. Turistams rekomenduojama apsilankyti Palangos gintaro muziejuje ir botanikos parke.

Turizmo departamento pranešime spaudai teigiama, kad „Times Online“ žurnalistai neužmiršo paminėti ir Kuršių Nerijos, kuri apibūdinama kaip trapi meile apsupta smėlio, jūros ir miškų oazė. Anot Turizmo informacijos centro Londone direktorės Augustos Jaudegytės, britų turistai vis dar jaučia svaro sterlingo nuvertėjimo pasekmes, todėl straipsnyje akcentuojamas geras Lietuvos turizmo paslaugų ir produktų kokybės ir kainos santykis paskatins juos apsilankyti Lietuvoje.

Jungtinės Karalystės laikraštis „Times Online” jau porą metų iš eilės Lietuvos pajūrį įvardija kaip vieną iš geriausių ateinančios vasaros atostogų maršrutų.