Praėjusiais metais JAV namų augintiniams skirtiems produktams išleista 43 mlrd. JAV dolerių. Lyginant su praėjusiais metais nei vienoje kategorijoje nebuvo užfiksuotas sumažėjimas, praneša Amerikos naminiams gyvūnams skirtų produktų asociacija (American Pet Products Association). Asociacijos atstovai prognozuoja, kad šiais metais išlaidos sieks apie 45,4 mlrd. JAV dolerių (tai yra daugiau nei Kenijos BVP).

Remiantis tyrimų bendrovės „Euromonitor International“ duomenimis, per pastaruosius penkis metus išlaidos augintinų priežiūros produktams visame pasaulyje išaugo 34 proc., bet beveik nėra duomenų dėl su technologinių priemonių naudojimu susijusiomis išlaidomis.

Vis dėlto būdai, kuriais technologija pakeitė gyvūnų auginimą, yra akivaizdžiai pastebimi. Vis dažniau pasidalinti savo mintimis ir informacija apie augintinius yra naudojamasi socialiniais tinklalapiais, tokiais kaip, pavyzdžiui, „Twitter“ ir blogais, teigia JAV įsikūrusios šunų verslo konsultacinės bendrovės „Dogtec“ įkūrėja Veronica Boutelle.

Technologija yra akivaizdžiai pranašesnė sprendžiant dvi didžiausias augintinių šeimininkų rūpesčius: baimę ir kaltę. Dauguma šeimininkų bijo dienos, kai jų augintinis pasimes. Bendrovės, tokios kaip „Zoombak“, „Garmin“ ir „Positioning Animals Worldwide“ siūlo augintinių sekimui skirtas GPS sistemas.

Šią vasarą pasirodė ant augintinio antkaklio telpanti GPS paieškos sistema „SpotLight“. Jei šeimininkas pameta savo augintinį, užtenka tik pasitikrinti „Google Maps“ tinklalapyje ir jis ne tik sužino, kur yra jo augintinis, bet ir gauna detalias nuorodas į mobilųjį telefoną, kur jo ieškoti. Taip pat augintinių šeimininkai gali gauti pranešimus elektroniniu paštu, kai jų augintiniai išeina už jų nustatytos saugumo zonos ribų.

„Pardavimai smarkiai augo kas mėnesį“, - teigė „Positioning Animals Worldwide“ atstovė spaudai Megan Lavery ir pridūrė, kad netrukus pasirodys „iPhone“ ir „BalckBerry“ skirti priedai.

Mikroskopiniame identifikavimo antkaklyje yra mažytė USB laikmena, todėl pamestą augintinį radęs žmogus gali prijungti prie kompiuterio ir gauti instrukcijas dėl gyvūno priežiūros bei jo šeimininko kontaktinius duomenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją