„Pažeidėjai nepaiso nei baudų, nei blogo oro, - sakė Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas. - Yra pažeidėjų, kuriuos šiais metais baudėme jau po 3 kartus. Aplinkos apsaugos pareigūnai Utenos regione nuo metų pradžios jau nustatė 534 mėgėjiškos žūklės pažeidimus.“

Lapkričio 27 d. vėlai vakare Zarasų miesto gyventojai V. P. ir R. P. Gėlinio ežere žvejojo pasišviesdami savadarbiu prožektoriumi, pajungtu prie automobilio akumuliatoriaus. Iš guminės valties jie šaudė žuvis povandeninei žūklei skirtu šautuvu. Brakonieriams tai patogiau ir lengviau nei badyti žuvis žeberklu, o taiklumas geresnis, nes strėlės antgalis - kaip trišakis žeberklas. Šie brakonieriai padarė 7308 Lt žalos gamtai.

Baluošo ežere (Ignalinos r.) aplinkosaugos pareigūnai sulaikė vilniečius G. V. ir V. G., kurie dviem statomais tinklais. Brakonieriai tinklus kėlė iš vienos vietos į kitą. Asavo ežere (Zarasų r.) sulaikyti Salako miestelio gyventojai, kurie žvejojo dešimčia statomų tinklų (bendras ilgis - 900 m). Jie padarė 208,80 Lt žalos gamtai. Šiuos abu piliečius už tokio pobūdžio pažeidimus aplinkos apsaugos pareigūnai šiemet baudžia jau trečią kartą.

Visiems pažeidėjams teks ne tik atlyginti gamtai padarytą žalą, bet ir sumokėti nuo 200 iki 700 Lt dydžio administracines baudas.

Pasak Almanto Vaičiūno, gyventojai žuvies savo reikmėms gali pasigauti ir nepažeisdami mėgėjiškos žūklės taisyklių. Žvejojant nustatyta tvarka, leistinu laiku, nustatytose vietose, naudojant mėgėjiškai žūklei skirtus žvejybos įrankius bei gaudymo būdus, nepadaroma žalos gamtai, vandens telkiniuose išsaugomos vertingų bei retų žuvų populiacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją