Dėmesį į pakeistą Siesarties upės vagą pirmasis atkreipė baidare plaukęs poilsiautojas.

Į Slabados kaimą nuvykę Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Ukmergės rajono agentūros pareigūnai nustatė, kad į Siesarties upę, kuri yra Šventosios intakas, pasikėsinta 48 metų ukmergiškiui A.Augūnui priklausančiame žemės sklype.

Užtvenkus Siesartį stambiais akmenimis ir žemėmis, jos tėkmė buvo nukreipta naująja vaga. Padariusi kilpą ir priartėjusi prie A.Augūno sodybos, ji už kelių šimtų metrų grįžo į savo krantus.

Po kurio laiko, praūžus stiprioms liūtims, vanduo pralaužė užtvarą ir ėmė tekėti abiem vagomis: natūraliąja ir dirbtine.

Taip Siesartyje atsirado nemaža sala.

Nukreipiant upę nauja vaga, buvo iškasta apie 11 tūkstančių kubinių metrų žemių, iškirsta daugybė pakrantės miškelio medžių, sunaikinta daugiau nei 10 tūkstančių kvadratinių metrų miško paklotės, rašo „Lietuvos rytas“.

Kad kraštovaizdžio draustinyje padaryti tokie drastiški pakeitimai niekam labai nekristų į akis, naujosios Siesarties vagos pakrantė buvo apsėta javais.

„Mūsų apskaičiavimais, gamtai padaryta daugiau nei 624 tūkstančių litų žala. Dėl to kreipėmės į teisėsaugą ir paprašėme pradėti ikiteisminį tyrimą“, – sakė Vilniaus RAAD Ukmergės rajono agentūrai vadovaujantis Jonas Čivas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)