Kaip pranešė Aplinkos ministerija, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, atsižvelgęs į sostinės Lazdynų bendruomenėje kilusį nerimą, kad įmonėje deginant medicinos atliekas į aplinką gali būti išmetama daugiau nei leidžiama teršalų, nurodė sustiprinti jos veiklos kontrolę, į šią veiklą įtraukti miesto bendruomenės bei savivaldybės atstovus, o apie kontrolės rezultatus nuolat pranešti visuomenei.

Per Aplinkos ministerijoje šiuo klausimu sukviestą susitikimą su visuomene sutarta su miesto bendruomenės atstovais, kad medicinos atliekų deginimo įrenginio išmetamų teršalų nuolatinės stebėsenos duomenys bus viešai skelbiami interneto svetainėje visą parą ir kad bet kada bus galima sužinoti tuo metu išmetamų teršalų kiekį.

Siekdami užtikrinti gyventojų teisę į informaciją apie aplinkos būklę, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai "Senovei" pateikė privalomąjį nurodymą nuo rugsėjo 2-osios tokius duomenis viešai ir nepertraukiamai skelbti interneto tinklapyje.

Šio nurodymo bendrovė neįvykdė - ji skelbia tik vidutines teršalų koncentracijas per parą.

Aplinkosaugos pareigūnai įmonės atsakingam darbuotojui surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą, o pačiai įmonei pakartotinai pateikė minėtąjį privalomąjį nurodymą.

Jeigu ir pakartotinis nurodymas nebus įvykdytas, o teismas patvirtins aplinkos apsaugos reikalavimų nesilaikymo faktą, vadovaujantis Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo reikalavimais, tai esą sudarys teisinį pagrindą pradėti šios įmonės veiklos sustabdymo procedūrą.

Šiuo metu Vilniaus RAAD pareigūnai atlieka planinį "Senovės" vykdomos medicinos atliekų deginimo veiklos patikrinimą. Jame dalyvauja ir visuomenės atstovai. Patikrinimą numatyta baigti šią savaitę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją