Tačiau po ja slypi kone trijų metrų pločio ir maždaug tokio pat gylio šachta. Smegduobės forma - tarsi trilitrinio stiklainio. Įkritęs į tokią pabandyk išsikabaroti!

Įgriuvą aptiko ūkininkas Vidmantas Gailiūnas, didžiuliu kombainu pjovęs žirnių lauką. Anot vyriškio, jį nustebino staigus kombaino pasvirimas. Iššokęs iš kabinos pabandė kasti žemę, į kurią buvo susmigęs ratas. Tik tuomet ūkininkas pamatė žiojinčią tuštumą.

Apie įvykį vyras skubiai informavo Biržų rajono savivaldybę, Biržų regioninio parko direkciją ir vietos aplinkosaugininkus. Šių įstaigų darbuotojai į pagalbą atsiuntė sunkiasvorę techniką, ir kombainas buvo "išvaduotas".

"Anksčiau Biržų krašte sklido legendos apie tai, kaip prasmegdavę žemę dirbę arkliai, o šeimininkų rankose likdavęs vien botagas. Praeis kiek metų ir bus pasakojama apie prasmegusius kombainus", - LŽ sakė Biržų regioninio parko kraštovaizdžio specialistė Aldona Stankevičienė. LŽ ji teigė, kad naujoji smegduobė atsivėrė netoli įžymiausios įgriuvos, pramintos "Karvės ola".

Beje, už puskilometrio nuo dabartinės įgriuvos prieš trylika metų vidurvasarį į smegduobę irgi buvo įgriuvęs nakčiai paliktas kombainas. Tąsyk kombaino krista net į aštuonių metrų duobę. Tačiau žmonės nei tada, nei dabar nenukentėjo. A.Stankevičienė pasakojo, kad apskritai negirdėta, kad į karstines įgriuvas būtų nugarmėjęs žmogus. Dažniausiai prasmegusi žemė aptinkama atsitiktinai - paprastai po nakties.

"Naująją įgriuvą stebime. Remdamiesi ilgamete patirtimi tikime, kad jos kraštai įgaus piltuvo formą, apžels ir taps kaip daugelio Biržų krašte esančių smegduobių. Šiuo metu Biržų regioninio parko teritorijoje priskaičiuojama apie 9 tūkst. įgriuvų", - teigė kraštovaizdžio specialistė.