Be to, nustatyti ir bendrovės turimame taršos leidime normuojamų teršalų viršijimai. Mokestį už šiuos teršalus įmonė turėjo suskaičiuoti ir sumokėti padidintu tarifu, tačiau to taip pat nepadarė.

Pagal galiojančius teisės aktus UAB „Senovė“ už šiuos pažeidimus skirta 5459 litų bauda.

Lazdynų bendruomenės atstovai į Aplinkos ministeriją kreipėsi gavę informacijos apie tai, kad įmonė galimai gerokai viršija į orą išmetamų teršalų normas. Ją žmonėms pateikė Čekijos bendrovės „SMS CZ“, kuri yra pardavusi “Senovei” deginimo įrangą, atstovai.

Šios įrangos garantinio aptarnavimo klausimus „SMS CZ“ ir „Senovė“ pastaruoju metu aiškinasi teisme.

„SMS CZ“ atstovai tvirtina užfiksavę ribines vertes viršijančius teršalų išmetimus. Vilniaus RAAD pareigūnai savo ruožtu pernai ir šiemet atliko 15 „Senovės“ medicinos atliekų deginimo įrangos ir tiek pat į aplinką išmetamų teršalų laboratorinės kontrolės patikrinimų. Už keliskart užfiksuotus momentinius pažeidimus - išmetimų normatyvų viršijimus, atliekų apskaitos ir saugojimo bei kitus trūkumus – buvo skirtos baudos atsakingiems darbuotojams. Aplinkosaugininkų nurodytus trūkumus įmonė pašalino.

Vilniaus RAAD direktorius Rolandas Masilevičius pažymi, jog „SMS CZ“ nesikreipė į jokią Lietuvos valstybinės aplinkos apsaugos kontrolės instituciją. Jei ji pateiks patvirtintus ir pagrįstus duomenis, kad “Senovės“ veikla neatitinka aplinkosaugos reikalavimų, bus imtasi visų priemonių, kad medicininių atliekų deginimas nekeltų pavojaus žmonių sveikatai. Pasak R.Masilevičiaus, tokia priemonė gali būti ir visiškas įmonės veiklos sustabdymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją