Pasak akciją pristačiusio „Topo grupės“ valdybos pirmininko Aurelijaus Rusteikos, svarbu, kad sena buitinė technika nesimėtytų pakelėse, o iš jos sklindančios kenksmingos medžiagos – neterštų mūsų oro. Esant sudėtingai ekonominei situacijai valstybėje, verslas ateina į pagalbą ir siūlo kartu pasirūpinti, kad miestuose ir miesteliuose nebeliktų nelegalių šiukšlynų.

Norint pasinaudoti projekto teikiamomis galimybėmis, reikia, kad žmonės skambintų nemokamu telefonu 8 800 60 200 ir užsiregistruotų. Tuomet suderinamas abiems pusėms priimtinas laikas, o atvykęs „Topo centro“ vairuotojas pats paima seną buitinę techniką ir padovanoja iki 100 Lt vertės kuponą (atitinkamai, kokią techniką paėmė). Brangiausiai įvertinami šaldytuvai, šaldikliai, televizoriai, skalbyklės, viryklės, indaplovės ir pan.

Pagal Europos Sąjungos standartus Lietuva yra įsipareigojusi, kad nuo 2008-ųjų kasmet vienam šalies gyventojui bus surinkta ir perdirbta 4 kg elektros ir elektroninės įrangos atliekų. Norint įvykdyti šį reikalavimą, per metus reikia perdirbti maždaug 13,5 tūkst. t atliekų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją