13 rūkalių bylų jau išnagrinėta, šiukšlintojams paskirtos 300-350 Lt baudos.

„Nėra, kad specialiai lauktume, jog kažkas numestų nuorūkas. Žmonės eilinę dieną patruliuoja, stebi visus pažeidimus ir kai pamato realų atvejį, kai žmogus piktybiškai netgi prie jų numeta nuorūką, surašo protokolą“, - DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės poskyrio vedėjas Marius Švaikauskas.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus meras Vilius Navickas pareiškė, kad savivaldybė inicijuoja Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pakeitimus dėl didesnių baudų už alkoholio vartojimą viešoje vietoje.

Šiuo metu bauda už viešoje vietoje geriamą alkoholį siekia iki 50 litų. Pasak V. Navicko, dabar baudos mažokos, jos turėtų siekti kelis šimtus litų. Inicijuojami ATPK pakeitimai, kad už tvarkos ir švaros pažeidimus būtų skiriamos ne tik baudos, bet ir viešieji darbai.

„Kreipėmės į Seimą, kad tiems, kurie šiukšlina, būtų galima skirti kitokio pobūdžio baudas – pavyzdžiui, dviejų dienų etikos kursus, viešuosius darbus. Tegul, kas šiukšlina, eina gatvių šluoti kažkiek tai laiko. Tai būtų geras įspėjamasis, prevencinis įrankis“, - kalbėjo V. Navickas.

Iš viso per šiuos metus dėl viešosios tvarkos taisyklių pažeidimo surašyti 1753 protokolai. 1340 bylų jau baigta nagrinėti, sumokėta baudų už 200 tūkstančių. „Mūsų tikslas – kad baudų mažėtų, o tvarka mieste gerėtų“, - tikino V. Navickas. Jis tikino, kad svarbiausia - ne baudos, o prevencija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją