Kauno savivaldybė praneša, kad Karolio Masiliono vadovaujama Aleksoto gyvūnų prieglauda nutraukė savo veiklą, nes nesugebėjo ištaisyti trūkumų, kurios patikrinimo metu nustatė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Šios tarnybos specialistų teigimu, prieglaudoje laikomiems gyvūnams reikalinga nuolatinė veterinarų priežiūrą, sergantiems gyvūnams būtini vaistai ir kitos priemonės.

Praeitais metais Kauno miesto savivaldybė įsteigė Kauno gyvūnų globos ir priežiūros tarybą (KGGPT), kurios tikslas – užtikrinti veiksmingą valstybės ir Savivaldybės institucijų bei įstaigų ir gyvūnų bei jų globėjų interesams atstovaujančių nevyriausybinių organizacijų, Savivaldybės bendruomenės ir bendruomeninių organizacijų bendradarbiavimą gyvūnų globos, priežiūros ir laikymo srityje.

Šios tarybos pirmininkės Orinta Leiputė pažymėjo, kad prieglauda Aleksote turėjo nutraukti savo veiklą po gyventojų skundų, bei po Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimo.

KGGPT atstovai buvo susitikę su gyventojais, lankėsi Aleksoto prieglaudoje.

Dėl gyvūnų mylėtojų nusiskundimų buvo kreiptasi keletą kartų į Valstybinę maisto ir veterinarinę tarnybą, UAB „Kauno švara“, UAB „Nuaras“. Buvo bandoma išsiaiškinti, kas atsitinka su negyvais gyvūnais, kaip jie eutanazuojami. Buvo kreiptasi ir į UAB „Rietavo veterinarinė sanitarija“.

„Aleksoto gyvūnų prieglauda galėjo tęsti savo veiklą, tačiau turėjo susitvarkyti būtinus dalykus: turėti veterinarinį numerį, gyvūnų ženklinimo mikroschemų skaitytuvą ir t.t. KGGPT rūpinosi, kad pasibaigus nuomos terminui su laikomais gyvūnais būti pasielgta humaniškai ir jie būtų perduoti kitai organizacijai, kad karantinuotų ir surastų naujuosius globėjus. Teko ne kartą bendrauti ir su UAB „Kauno švara“ direktoriumi, kuris patikino, kad bendrovė neketina keisti pastatų paskirties ir gyvūnų globos ir priežiūros paslaugos bus teikiamos toliau“,–situacija komentavo O. Leiputė.

KGGPT pastangomis Aleksoto prieglaudos veiklos sustabdymas nepaveikė neigiamai pačių gyvūnų. „Tarybai pavyko sukoordinuoti, kad sustabdžius veiklą būtų pasirūpinta prieglaudoje esančiais gyvūnais“,–sakė tarybos atstovai.

Aleksote įsikūrusios gyvūnų prieglaudos patalpų savininkė yra UAB „Kauno švara“. Ji nuomojo prieglaudai pastatus ir žemę. Pasak „Kauno švaros“ generalinio direktoriaus Dariaus Tumyno, paskelbtame konkurse patalpoms nuomoti galės dalyvauti tik juridiniai asmenys, turintys veterinarinio patvirtinimo numerį (veterinarijos reikalavimai gyvūnų globos namams).

Tikimasi, kad naujieji gyvūnų globėjai sugebės užtikrinti deramą gyvūnų priežiūrą ir laikymo sąlygas, kurios turi atitikti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)