Nuo to laiko praėjo 30 metų ir dabar princo sodas - tikra Glosteršyro pažiba. "Į jį įdėjau savo širdį ir sielą - ir savo kuprą. Dėl to turbūt ji prieš laiką sulinko", - sakė humoro nestokojantis Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis.

Visai neseniai jo triūsas buvo įvertintas aukščiausiu pripažinimu. Princo Charleso motina Anglijos karalienė Elžbieta II įteikė sūnui Viktorijos karališkosios sodininkystės draugijos garbės medalį. Šios garbės Velso princas nusipelnė už "savo aistrą augalams, nenuilstamą atsidavimą sodininkystei ir aplinkai".

Vienu metu šį medalį gali turėti ne daugiau kaip 63 iškilūs sodininkai. Be princo Charleso, vienintelis monarchų šeimos narys, pelnęs šį apdovanojimą 1961 metais, buvo karalienė motina.

Vėliau per renginį su sūnumi susidūręs karalienės vyras princas Philipas išdidžiai parodė jam belaides elektrines sodo žirkles ir davė patarimą: "Turėtum įsigyti."

Princas Charlesas jau daug metų aktyviai domisi sveika ir švaria aplinka bei organine žemdirbyste. Nuo 1990-ųjų veikia jo organinių produktų kompanija "Duchy Originals". Šiuo metu įmonė parduoda daugiau kaip 200 produktų - nuo maisto iki sodo baldų. Visas gautas pelnas (6 mln. svarų sterlingų 2008 metais) keliauja į princo labdaros fondus.

Kartais žiniasklaida šį sosto įpėdinio pomėgį mėgsta patraukti per dantį. "Jis kalbasi su augalais", - ne sykį šaipėsi spauda.