Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai rašoma, kad Vilniaus, Kauno miestų bei rajonų gyventojai nurodytomis dienomis EMP atliekų TAKSI galės išsikviesti už daug mažesnę kainą. Jei bus išvežama stambi ir smulki buitinė technika (gali būti ir daug daiktų), jokios priemokos už atliekų tvarkymą mokėti nereikės. Be to, jei šią paslaugą užsisakys du tos pačios laiptinės ar gretimo namo gyventojai, kiekvienam EMP atliekų TAKSI iškvietimas kainuos dar pigiau.

Jei EMP atliekų TAKSI bus kviečiama dėl liuminescencinių lempų, televizorių, IT ar nepilnos komplektacijos (išardytos) buitinės technikos – priklausomai nuo daikto bus taikoma 1-20 Lt priemoka. Kitų (ne buitinės technikos ir elektronikos), atliekų išvežimo priemoka priklausys nuo šių atliekų svorio ir tūrio.

Pasak UAB ,,EMP recycling“ Logistikos skyriaus vadovo Gintaro Rutkausko, ,,Seniūnijų ir sodininkų dienomis“ trumpesni atstumai tarp atliekų išvežimo taškų mažins aptarnavimo kaštus, todėl gyventojams bus pasiūlyta mažesnė paslaugos kaina.

Savo seniūnijos aptarnavimo dieną sužinoti ir atliekų išvežimo paslaugas užsisakyti galima telefonu 1806 ir internetinėje svetainėje www.emp.lt.

Buitinės technikos ir elektronikos atliekų dėl jų pavojingumo aplinkai negalima mesti į buitinių atliekų konteinerius. Jas UAB ,,EMP recycling“ nemokamai perdirbimui priimama Vilniaus rajone esančioje gamykloje (kai kurie prietaisai čia ir superkami), Vilniuje (Verkių g. 50) esančioje supirktuvėje, o taip pat į Vilniaus, Kauno, Utenos, Ukmergės apskrityse šioms atliekoms šalinti pastatytus konteinerius. Konteinerių stovėjimų vietų sąrašas skelbiamas EMP svetainėje http://www.emp.lt/lt/apie-atliekas/buitine-technika-ir-elektronika/nemokamas-senos-buitines-technikos-priemimas/.

Seniūnijų ir sodininkų dienos Vilniaus rajone:

Pirmadienis, ketvirtadienis:
Avižieniai, Buivydiškės, Fabijoniškės, Justiniškės, Karoliniškės, Kirtimai, Lazdynai, Lazdynėliai, Liepkalnis, Naujininkai, Aukštieji Paneriai, Pašilaičiai, Pilaitė, Salotė, Smalinė, Šeškinė, Viršuliškės, Gineitiškės, Zujūnai ir prie šių teritorijų esantys sodai.

Antradienis, penktadienis:
Centras, Markučiai, Naujoji Vilnia, Pavilnys, Rasos, Senamiestis, Šnipiškės, Užupis, Žvėrynas, Naujamiestis, Savanorių pr. Vilkpėdė, Žemieji Paneriai ir prie šių teritorijų esantys sodai.

Trečiadienis:
Antakalnis, Baltupiai, Dvarčionys, Galgiai, Jeruzalė, Kairėnai, Santariškės, Valakampiai, Žirmūnai, Žalieji Ežerai ir prie šių teritorijų esantys sodai.

Šeštadienis :
Trakai, Senieji Trakai, Lentvaris, Grigiškės, visi Vilniaus ir Vilniaus rajono sodai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją