Paleidžiant ganytis ožkas, tikimasi, kad šiose salose bus atstatyta paukščiams tinkama žolinės augalijos struktūra, jos nuės ir krūmų atžalas.

,,Ganiava tikrai efektyvi, natūrali ir nebrangi gamtotvarkos priemonė, - sakė Kauno marių regioninio parko direkcijos vyriausiasis biologas Giedrius Vaivilavičius. - Gyvuliams reikalinga minimali priežiūra. Jie jau apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų ir vagysčių, todėl nuoširdžiai tikimės, kad ūkininkai, paskolinę mums gyvulius, nuostolių nepatirs. Ypač patogu juos ganyti salose, nes priežiūra beveik nereikalinga, nereikia rūpintis aptvarais. Pernai salose ganėsi avys, šį kartą pasirinkome suaugusius ožkas.“

Kaip informavo Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Saugomų teritorijų strategijos skyriaus vedėjas Algirdas Klimavičius, salose yra Kauno marių regioninio parko Arlaviškių ornitologinis draustinis, kurio paskirtis - išsaugoti paukščių rūšis, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą. Šioms rūšims reikalingas buveines įmanoma suformuoti tik jas šienaujant ar neintensyviai ganant galvijus (avis, ožkas, karves). Ankstesnių metų patirtis rodo, kad ganiava yra gamtosauginiu požiūriu efektyvi ir nebrangi priemonė.

Ožkos salose ganysis visą vasarą. Specialistai neabejoja, kad ši ganiava bus naudinga draustinyje saugomiems paukščiams ir augmenijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją