Įgyvendinant sumanymą, ketinama 6,5 tūkst. senųjų dangoraižio langų pakeisti į naujus, su izoliuotu stiklu, kuris vasarą nepraleidžia karščio, o žiemą neišleidžia šilumos.

Papildoma izoliacija bus įrengta ir už radiatorių, taip taupant šilumą. Ketinama patobulinti ir pastato ventiliacijos, vandens šildymo, apšvietimo sistemas, praneša telegraph.co.uk.

Projekto pristatyme dalyvavę buvęs šalies prezidentas Billas Clintonas ir Niujorko meras Michaelas Bloombergas teigė tikį, kad šiame ikona tapusiame dangoraižyje įvyksiančios permainos bus pavyzdžiu ir kietiems pasaulio pastatams.

„Turime įrodyti, kad tai gera ekonomija, ir turime įrodyti, kad žinome, kaip tai padaryti. Kiekvienas žmogus visoje Žemėje, kuriam tai rūpi, žino, kas yra „Empire State Building“, - kalbėjo B. Clintonas.

Ekspertų teigimu, pastatų atnaujinimas yra svarbus žingsnis siekiant sumažinti klimato atšilimą sukeliančių dujų emisiją. Niujorke 79 proc. tokių dujų pagamina 900 tūkst. mieste esančių pastatų.

„Empire State Building“ jau prasidėję darbai, manoma, bus užbaigti iki 2010 metų pabaigos ir truks ilgiau, nei pačio pastato statybos. 1931 metais duris atvėręs dangoraižis buvo pastatytas per metus ir 45 dienas.

Visi pastato „žalieji“ projektai bus įgyvendinti iki 2013 metų pabaigos.