"Bus ekologiniai reidai, sudarome grafikus - dirba tiek savivaldybė, tiek policija, tiek ekologinė policija. Su kameromis filmuosime pažeidėjus, kurie šiukšles pila. Sutarėme, kad nežaisime su baudomis, o taikysime rimtas baudas, kad žmonės suvoktų, kad tvarka, švara turi būti palaikoma", - sakė R.Adomavičius.

Anot jo, tie, kas šiukšles pils miške, gaus maksimalią 1 tūkst. litų baudą. Tokia bauda iki šiol, savivaldybės žiniomis, mieste nebuvo taikyta.

"Specialiai bus tam žmonės pasalose: stebės, lauks. Yra žinomos tradicinės vietos, kur nuolat verčia šiukšles", - kalbėjo vicemeras.

R.Adomavičius nurodė, kad akcija turėtų trukti mėnesį, o jei rezultatų nesimatys, ji bus pratęsta.

Vicemeras Vidmantas Martikonis sakė, kad ekologinei tvarkai palaikyti planuojama didinti budinčių gatvėje pareigūnų skaičių. Jis taip pat teigė, kad savivaldybės pareigūnai norėtų didesnių įgaliojimų bausti pažeidėjus.

"Reikėtų keisti įstatyminę bazę, kad mūsų (savivaldybės - BNS) pareigūnai turėtų didesnes teises, beveik tokias, kokias turi policijos pareigūnai. Nes mūsiškiai dabar neturi teisės bausti, sulaikyti, paprasčiausiai (pažeidėjai - BNS) jų gali neklausyti", - kalbėjo V.Martikonis.

Anot jo, šiuo metu savivaldybėje yra rengiami dokumentai teisės aktams pakeisti, suteikiant savivaldybės pareigūnams tokių teisių kaip protokolų surašymas ir baudų skyrimas.

Vilniaus meras Vilius Navickas pažymėjo, kad reikšmingų papildomų lėšų numatomi pakeitimai savivaldybei nekainuos.

"Kažkokių nedidelių (papildomų lėšų - BNS) reikalaus, bet tai nėra esminiai biudžeto peržiūrėjimai (...) O kas paskaičiavo, kiek mums po to tenka "Kariotiškes" prie "Forum Palace" likviduoti?", - sakė V.Navickas.

Savivaldybės atstovų teigimu, šiuo metu mieste dirba 20 tvarką prižiūrinčių savivaldybės pareigūnų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją