Gyvūnų radijo pavadinimas – DogCatRadio.com. Jo idėja gimė prieš 4 metus Jungtinėse Amerikos Valstijose, Los Andželo mieste. Transliuoti radijo laidas gyvūnams sumanė Adrianas Martinezas, tuo metu auginęs šešetą šunų ir dvi kates. Kartą jo katė Snikers įkyriai ėmė kniaukti ir vis nenorėjo nurimti. Neapsikentęs šeimininkas įsijungė radiją ir, jo nuostabai, katė užsičiaupė. Gal pabandyti šia linksma žinia pasidalinti su kitais gyvūnų mylėtojais, pamanė vyriškis ir pabandė virtualioje erdvėje sukurti mažą radijo stotį.

Radijo laidas pradėjo transliuoti iš perdaryto furgono, kurį pastatė vienoje mašinų stovėjimo aikštelėje. Ir atsitiko nenumatytas dalykas – pirmomis dienomis „užlūžo“ serveris, nes susižavėjusių lankytojų buvo pernelyg daug.

Įsigijęs galingesnę aparatūrą ir pasamdęs žmonių, naujos idėjos autorius nėrė į zooverslą (jis dar turi garso įrašų studiją „Marusa records“). Šiandien gyvūnų radijo savininkas teigia, kad „šuniškos stoties“ klausosi apie 20 mln. nuolatinių lankytojų iš viso pasaulio. Kiek amsiukų, paliktų vienų namuose, praskaidrina savo dienas muzikiniais įrašais, nežinia. Tiesa ta, kad klausydamiesi muzikos gyvūnai tampa ramesni, klusnesni, greičiau užsnūsta. Pagerėja jų dvasinė ir fizinė savijauta.

DogCatRadio.com transliuoja autorines laidas 17 valandų per parą, o likusį laiką leidžia įrašus. Populiariausios yra dainos, kuriose apdainuojami šunys. Štai Elvis Presley garsiame savo šlageryje „Tu tik skalikas“ traukia: „Tu - niekas kitas, tik medžioklinis šuo, kuris visąlaik skalija...“ Atrodo, paprasčiausi žodžiai, bet šunų mylėtojus jie labai jaudina. Populiari ir Dionne Warwik daina „Štai kam reikalingi draugai“.

Be muzikos transliacijų, radijo stotis dirba ir švietėjišką darbą – veda dresūros pamokėles, organizuoja pokalbius apie augintinių priežiūrą.

Amerikiečių gyvūnų radijo sėkme 2006 m. pavasarį pasinaudojo ir tailandietis Anupranas Boonchuenas. Šis šunų mylėtojas, gyvenantis Bankoke, gyvūnų grožio studijos ir šunų kirpimo mokyklos direktorius, taip pat įsteigė virtualią radijo stotį dogradiothailand.com.

„Šunys nemėgsta kirptis, visaip bando išvengti higienos procedūrų. Kai kirpykloje įjungdavau radiją, jie greičiau nurimdavo“,– sakė A. Boonchuenas.

Šis radijas šunims transliuoja tai, ką labiausiai mėgsta ir jų šeimininkai – tajų popsą. Šeimininkams užsakius, radijo laidų vedėjai pasveikina šunelius su gimtadieniu arba kitomis progomis.

Virtualios šunų radijo stotys pastarąjį pusmetį verčiasi sunkiai, tačiau užsidaryti nežada. Negi atsisakysi to, ką mėgsti pats, o dar labiau mėgsta tavo augintiniai.