„Labai daug žmonių, visa parkavimo aikštelė yra pilna automobilių, visi eina, lipa į viršų, o galiausiai žmonės supranta, kad takas nedirba, ten yra spyna ir ant tako patekti negalima. Girdėjau, kad žmonės piktinasi, kaip čia taip takas nedirba“, - pasakojo skaitytojas.

Pasak pašnekovo, buvo žmonių atvykusių tako apžiūrėti net iš Latvijos: „Galbūt ir logiška, kad per šventes takas nedirba, bet galbūt tuomet žmones kažkaip įspėti reikėtų. Mums dar ne taip toli tas takas buvo, o kiti žmonės galbūt iš toliau važiavo, žmonių tikrai buvo daug, buvo žmonių ir iš Latvijos, tai net neaišku, ar takas dirbs pirmadienį, nes irgi antra Velykų diena.“

„Šiandien Anykščiuose nedirba nei Kalitos kalno rogutės, nei Medžių lajų takas. Užrakinti vartai. Žmoniu daug ir visi pikti. Anykščiai siūlo sėdėt prie stalo ir gerti – kalba žmonės. Girdėjau, kad yra atvažiavusių iš Skuodo ar Klaipėdos“, - pasakojo dar vienas skaitytojas.

Pagrindiniame Anykščių regioninio parko puslapyje nėra atskiros naujienos ar įspėjimo, kad Medžių lajų takas per šventes nebus atviras ir nedirbs. Taip pat tokio įspėjimo nepavyko rasti ir parko socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Tik giliau puslapio viduje pavyko rasti informaciją, kad Velykų pirmąją dieną (kovo 27 d.) kompleksas nedirbs. Tačiau ši informacija nėra matomoje vietoje ir lankytojai greičiausiai nepastebėjo įspėjimo ir, esant geram orui, nusprendė pasivaikščioti take.

Pagal parko puslapyje pateiktą informaciją, antrąją Velykų dieną, pirmadienį, tako kompleksas turėtų dirbti.

Nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. Medžių lajų takas dirba kasdien 09:00-17:00 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 16:00 val.) Nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. kompleksas dirba kasdien 09:00-20:00 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 19:00 val.)

Medžių lajų takas - pirmasis Baltijos šalyse. Medžių lajų takas tęsiasi 300 metrų ir tolygiai kyla iki 21 metro aukščio virš žemės paviršiaus. Takas baigiasi apžvalgos bokštu, kurio apžvalgos aikštelė įrengta 34 metrų aukštyje.

Apžvalgos bokšto architektūros motyvu pasirinkta Lietuvos etnokultūrinio regiono – Aukštaitijos tautinė juosta. Fasaduose dominuoja juostos motyvas iš rombų. Medžių lajų tako informacinis centras nepriekaištingai integruotas į aplinką. Stogas įkomponuotas į šlaitą, apaugintas žole.