Gedas Kukanauskas laimėjo Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą ir po teisės aktų nustatytų procedūrų paskirtas vadovauti seniausiam Lietuvoje nacionaliniam parkui, informuojama VSTT pranešime spaudai.

Kaip teigiama pranešime, dirbdamas Gražutės regioniniame parke G. Kukanauskas nemažai nuveikė, puoselėdamas šį kraštą ir gamtą. Jo veiklą puikiai įvertino vietos bendruomenė, apibūdindami G. Kukanauską kaip iniciatyvų ir aktyvų vadovą. Anksčiau G. Kukanauskas yra dirbęs Žemaitijos nacionaliniame parke.

Gedas Kukanauskas yra Lietuvos Valstybinių parkų ir rezervatų asociacijos prezidentas, Visagino ir Zarasų žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės tarybos pirmininkas.

Pasak naujo Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos vadovo, direkcija privalo tapti atviresne visuomenei, rasti bendrą viziją su savivaldybėmis ir siekti bendrų tikslų. Vadovas stengsis išsiaiškinti vietos bendruomenių poreikius ir į juos atsižvelgti.

G. Kukanausko nuomone, tiek Aukštaitijos nacionalinio parko, tiek Labanoro regioninio parko teritorijoje yra daug nuostabių gamtos ir kultūros objektų. Tačiau atėjo metas, kai šioms saugomoms teritorijoms reikia pokyčių.