Aplinkos ministerijos viceministras Algirdas Genevičius „Žinių radijui“ nurodė, kad šiuo metu ruošiamasi sudaryti žemėlapį, kuriame bus sužymėtos visos vadinamosios gėdos tvoros.

„Tai bus žemėlapis tvorų, užterštų teritorijų, pramoninių teritorijų, kurios turi sąsają prie vandens.  (...) Padarysime žemėlapius, suregistruosime tas teritorijas, kurios mums kelia rūpestį. Padarysime didelį darbą ne tik registruodami, bet kad būtų visa tai sutvarkyta ir išgyvendinta, niekaip kitaip“,- laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Genevičius.

Jis patvirtino, kad žemėlapiai bus prieinami kiekvienam žmogui:

„Tai bus vieši žemėlapiai, kad žmonės žinotų, jog jis gyvena greta kažkokios gražios vietos arba tas šiukšlintojas, teršėjas, kad jam irgi būtų gėda. Šitoks viešumas, kada akivaizdžiai parodoma, kur žmogus gali pasitaisyti ir nereikia kažkokių didelių išlaidų, tai yra geras dalykas. Tik viešumas gali padėti mums susitvarkyti per laiko atkarpą ir neteršti gamtos“,- sakė A. Genevičius.

Pilietiški lietuviai, pamatę nelegalias tvoras prie vandens telkinių, galės kreiptis į aplinkosaugininkus, kurie šias vietas įtrauks į minėtą žemėlapį.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.