Kovo 13 dieną projekto komandos nariai – Artūras Bazys (51 m.), Julius Survila (34 m.) ir Paulius Jakutavičius (36 m.) - išvyks į Prancūzijos Alpių Monblano viršūnės regioną, kur treniruočių metu aklimatizuosis, o nusistovėjus tinkamoms kopimo sąlygoms lietuviai persikels į Šveicariją, Berno Alpes, Grindelvaldą. Būtent čia stūkso šis kalnas. Įkopti planuojama per 3-4 dienas, o visa ekspedicija užtruks iki dviejų savaičių.

Kartu su komanda vyks filmavimo grupė bei ryšį su grupe palaikysiantis žmogus. Ši palaikymo komanda įkopimą stebės iš apačioje esančio miestelio.

Eigerio legenda gimė būtent dėl jo šiaurinės sienos ir ypač dėl jo klasikinio Anderlio Heckmairio maršruto, kuriuo ir kops „Šiaurinių Alpių sienų“ komanda. Tai itin stati, sudėtinga, o esant nepalankioms sąlygoms ir pavojinga šiaurinė siena. Jos aukštis yra apie 1800 metrų (nuo papėdės iki viršūnės), o pats klasikinio maršruto ilgis siekia daugiau nei 2,5 kilometro. Paties Eigerio aukštis – 3970 metrai ir jis stovi Alpių pakraštyje, todėl visos audros, besiformuojančios ir užgriūvančios šiuos kalnus, pirmiausiai smogia Eigerio šiauriniam šlaitui.

Eigerio viršūnė yra vienas iš Jungtinio alpinistų klubo inicijuoto „Šiaurinių Alpių sienų“ projekto tikslų. Lietuvos alpinistai per maždaug 1,5-2 metus planuoja įkopti į šešias Alpių viršukalnes jų šiaurės sienomis einančiais maršrutais. Be Eigerio viršūnės planuose yra dar ir Cima Grande di Lavaredo (Italija), Grandes Jorasses (Prancūzija), Matterhorn (Šveicarija), Petit Dru (Prancūzija), Piz Badile (Italija). Šios viršūnės laikomos alpinizmo Alpėse klasika.

Prieš išvykdami alpinistai penktadienį apsilankys GRYNAS.lt redakcijoje, kur tiesioginės konferencijos metu jie atsakys į GRYNAS.lt skaitytojų klausimus apie ekspediciją.

O iki tol kalnų sportu besidomintys skaitytojai specialiame projekte „Šiaurinės Alpių sienos“ sužinos, kaip alpinistams sekasi ruoštis ekspedicijai ir ras įdomios informacijos apie šį įspūdingą kalną. Alpinistams išvykus kasdien pateiksime karčiausias naujienas, nuotraukas ir filmuotą medžiagą, kad sužinotumėte, kaip sekasi lietuviams siekti užsibrėžtų tikslų, o tuo pačiu galėsite pasigėrėti kerinčiais gamtos vaizdais.