Didžiausia pasaulyje snaigė

Pagal Guinesso rekordų knygą didžiausia kada nors iškritusi snaigė buvo net 38 centimetrų pločio ir 20 centimetrų apimties. Ši gigantė nukrito 1887 metų sausio 28 dieną Montanos valstijoje. Tiesa, šios snaigės nuotraukos nėra, tad mums tenka tiesiog patikėti, kad ūkininkas, kuris pranešė apie šią snaigę, sakė tiesą.

Didžiausias besmeginis

Pagal Guinesso rekordų knygą didžiausias kada nors pastatytas besmegenis buvo net 37 metrų aukščio. Tiesa, tai buvo besmegenė, vardu Olimpija. Jai pastatyti prireikė daugiau nei mėnesio. Besmegenė papuošta įspūdingai: jos šalikas netgi 30 metrų ilgio, vietoj rankų ji turi dvi 8 metrų egles, o blakstienas gyventojai padarė iš panaudotų slidžių.

Mažiausias besmeginis

Patį mažiausią pasaulyje besmegenį 2009 metais sukūrė Vakarų Londono nacionalinės fizikos laboratorijos mokslininkai. Jų besmegenis vos 0,01 mm skersmens. Šis besmegeniukas yra pagamintas iš dviejų miniatiūrinių alavo karoliukų, paprastai naudojamų kalibruoti elektroninių mikroskopų lęšius, kurie buvo suvirinti platina. Jonų spinduliu buvo nubrėžtos besmegenio akys ir šypsena, o nosis paryškinta platinos dalele.

Didžiausios pasaulyje rogutės

Bergunas yra populiari slidinėjimo vieta, tad norint nustebinti atvykstančius turistus Berguno turistų asociacija pastatė didžiausias pasaulyje rogutes, kurios net 4 m pločio, 10 m ilgio ir 3,1 m.aukščio. Šios įspūdingo dydžio rogutės atidengtos 2006 metų vasario 4 dieną. 


Didžiausia pasaulyje natūrali ledo čiuožykla

Rido kanalo ledo čiuožykla Otavoje, Kanadoje, yra 7,8 kilometro ilgio, o bendras jos paviršiaus plotas viršija 165 tūkstančius kvadratinių metrų, kuris yra lygiavertis 90 olimpinių čiuožyklų plotui. 

Tiesa, ši čiuožykla yra įtraukta į Guinnesso rekordų knygą kaip didžiausia, nes ji ne tik susikūrė savaime, bet ir yra profesonaliai prižiūrima kiekvieną dieną. Ją kasdien nuvalo valymo mašinomis ir patikrina ledo storio matuokliais.

Didžiausias sniego mūšis

Šis rekordas buvo pasiektas 2013 metų sausio 12 dieną Vašingtone, Amerikoje, kai net 5 834 dalyviai surengė sniego mūšį, kuriame kiekvienas dalyvis paleido bent po vieną sniego gniūžtę. 


Didžiausias kiekis žmonių, darančių sniego angelus

Vienu metu net 8962 dalyviai darė sniego angelus 2013 metais vasario 17 dieną Bismarke, Šiaurės Dakotoje. Renginys buvo suorganizuotas Valstijos istorijos bendruomenės.



Mažiausias ledo gabalėlis

Mažiausią ledo gabalėlį sukūrė Rodžeris Mileris ir Klausas Nautas iš Šiaurės Karolinos universiteto 1999 metais. Šis gabalėlis susideda vos iš šešių vandens molekulių ir, manoma, kad tai yra mažiausias kiekis molekulių, kurios dar sudarytų ledą.