Dzūkijos policininkai pataria grybautojams orientuotis pagal saulę. Reikia tik žinoti, kad saulė rytuose būna apie 6 valandą, pietryčiuose - 9, pietuose - 12, pietvakariuose - 15, vakaruose - 18 valandą. Be to, galima susivokti ir pagal kitus orientyrus - medžių kamienai, akmenys visuomet labiau apsamanoję iš šiaurinės pusės. Skruzdėlynai paprastai būna sukrauti pietinėje medžio pusėje.
Citata
Jeigu nemokate miške orientuotis pagal saulę, pasiimkite su savimi kompasą, kuris palengvins jums orientaciją miške. Jeigu nepažįstate miško, neikite grybauti vienas.

Pavienių medžių laja pastebimai tankesnė pietinėje pusėje. Labai naudinga prisiminti ryškesnius orientyrus (kvartalinius stulpus, vėjo išvartas, smėlio karjerus ir kt.), fiksuoti laiką, kada pro juos praėjote. Miškų kvartalai numeruojami iš šiaurės į pietus ir iš vakarų į rytus, todėl ant stulpų mažesni skaičiai yra šiaurėje ir vakaruose. Svarbiausia gerai įsidėmėti, kuria kryptimi (į rytus, šiaurę, pietus ar vakarus) pradėjote eiti.

Jeigu nemokate miške orientuotis pagal saulę, pasiimkite su savimi kompasą, kuris palengvins jums orientaciją miške. Jeigu nepažįstate miško, neikite grybauti vienas. Taip pat Varėnos policija prašo visų grybautojų, kad einant į miškus pasiimtų su savimi mobiliuosius telefonus, ir kad jie būtų įjungti.
Mobilus telefonas pasiklydusiam gali labai praversti

Pirmi pranešimus apie dingusius grybautojus gauna Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai, kurie ir pradeda dingusio asmens paiešką. Jeigu miške pasiklydęs pilietis turės su savimi mobilųjį telefoną, tai teisėsaugininkams palengvina jo paiešką.