Sekmadienį organizuojamas tradicinis kasmetinis žygis jau bus šeštasis. Dalyviams bus sudaryta galimybė pasirinktinai įveikti 4, 8 arba 11 km  ilgio maršrutus. Juos norintieji gali įveikti ir be slidžių – pėsčiomis arba su šiaurietiško ėjimo lazdomis, kurias žada paskolinti renginio organizatoriai.

Vilniaus keliautojų klubo, kuris ir organizuoja tradicinius „Snaigės“ žygius, pirmininkas Algimantas Jucevičius GRYNAS.lt sakė, kad kasmet sniego entuziastams surengiama nuo 12 iki 16 tokių žygių žiemos sezono metu. Visiems prijaučiantiems lygumų slidinėjimui ir norintiems dalyvauti sekmadienio žygiuose nereikia mokėti jokių nario mokesčių, telieka atsinešti slides ir pusdienį praleisti laiką gamtoje.

Paprastai žygyje dalyvauja apie 600-700 žmonių, tačiau jeigu orai geri, jų skaičius gali perkopti ir 1000. Taip nutiko praėjusį sekmadienį, kuomet susirinko rekordinis dalyvių skaičius – 1546.

„Mes sakome - nėra blogo oro, yra tik bloga apranga, - juokėsi A. Jucevičius, paklaustas, kokių patarimų galėtų padalinti tiems, kuriems lygumų slidės yra dar neatrastas džiaugsmas, - Nors tai standartinis pasakymas, jis turi prasmės. Šiandieniniai slidinėtojai į trasas atvyksta su savo automobiliais, turi kur čia pat persirengti. Nors mes žygiuose pavaišiname arbata, patariame, kad žmonės įsidėtų termosą, kuprinę. Norime, kad žmonės neskubėtų, kuo ilgiau pabūtų gamtoje“.

Jo teigimu, norint ateiti slidinėti nebūtina daug investuoti ir į inventorių, aprangą. Pakanka šiek tiek šilčiau apsirengti ir atvykti su gera nuotaika.

Snaigės žygis Molėtuose / Edgaro nuotr.