Tarptautinis Kauno kino festivalis kino gurmanus kviečia pasimėgauti išskirtinio skonio „Filmu apie meilę ir grybus“ (ang. Now, Forager: A Film About Love and Fungi). Autentiškas, atviras ir aistringas pasakojimas apie maistą, darbą ir tarpusavio santykius.

Lucienas (Jason Cortlund) ir Regina (Tiffany Esteb) yra grybautojai – jie verčiasi rinkdami grybus Naujojo Džersio miškuose ir tiekdami juos Niujorko restoranams. Jų gyvenimo būdas paprastas, o pajamos nestabilios. Kad užsitikrintų finansinį saugumą ir karjeros perspektyvas, Regina nusprendžia įsidarbinti aukštos klasės restorano virtuvėje. Liusjenas tokiam sprendimui priešinasi ir vietoje to pasiūlo atsisakyti jų turimo buto bei tapti klajojančiais grybautojais. Išsiskyrus sutuoktinių asmeniniams troškimams, pamažu ima skirtis ir jų keliai, o santuoka per metus patiria rimtų išbandymų.

“Filmas apie meilę ir grybus“ – pirmasis JAV režisierių Jasono Cortlundo ir Julios Halperin dueto pilnametražis darbas. Šiems nepriklausomiems kino kūrėjams pavyko papasakoti pagrindinių veikėjų santykių istoriją tokią, kokia ji yra - be banalios romantikos ir draminės įtampos. Režisieriai nesiekia žiūrovų sujaudinti ar šokiruoti, bet siūlo stebėti gamtoje ir žmonėse subtiliai vykstančius pokyčius.

Filmas turėtų būti įdomus visiems, vertinantiems „lėtą maistą” ir mėgstantiems gaminti. Veikėjai išmaniai renka grybus ir ruošia maistą su meile. Vizualiai įspūdingos scenos žiūrovams parodo grybų kelią nuo miškų iki prabangių Niujorko restoranų. Gero maisto mylėtojai neabejotinai papildys savo žinias apie įvairias grybų rūšis, jų gastronomines savybes ir panaudojimą.

Juostos premjera įvyko šiemet Tarptautiniame Roterdamo kino festivalyje (Olandija). Jasonas Cortlundas – kino režisierius, scenarijų autorius. Julia Halperin – kino režisierė, montažo režisierė, prodiuserė. Nuo 1996-ųjų J. Cartlundas ir J. Halperin kuria kartu. Jų trumpametražiai filmai („Teksaso įkaitas“ (Texas Pawn, 1998), „Super lėlė“ (Superdoll, 2000), „Tarp valstijų“ (Interstate, 2006, 2007) ir kt.), video filmai bei instaliacijos rodomi kino festivaliuose, muziejuose ir meno institucijų erdvėse visame pasaulyje.

„Filmas apie meilę ir grybus“ bus rodomas spalio 4 d. 16.30 val. ir spalio 7 d. 18.15 val. Kaune, „Žalgirio arenoje“ bei spalio 8 d. 15 val. Vilniuje, kino centre „Skalvija“.