Elektromobiliai, gegužės 31 dieną startavę iš Talino Rotušės aikštės iki Monte Karlo Monako princo rūmų aikštės, per dešimtį ralio dienų kirs 10 valstybių sienas, aplankys 29 miestus.
Tarp jų bus ir du Lietuvos miestai – Panevėžys ir Kaunas. Birželio 2 dieną 14 val. automobiliai sustos Panevėžyje, Laisvės aikštėje, o 18 val.  – pasiek Kauno Rotušės aikštę. Tarp ralio dalyvių yra du lietuvių ekipažai.

Pagrindinis maratono tikslas – pristatyti Europai dabartines ir ateities elektromobilių galimybes, supažindinti su projekte dalyvaujančiais partneriais ir jų pasiruošimu prisidėti prie aplinkai nekenksmingos Europos ateities kūrimo. Be ekologinės ir ekonominės misijos, ralis, be jokios abejonės, puiki galimybė pažinti įvairius Europos regionus, jų istoriją ir kultūrą, tame tarpe ir Lietuvos.

Organizatoriai teigia norintys sukurti gamtai draugiško transporto koridorių Europoje su įrengtomis krovimo stotelėmis – nuo Baltijos iki Viduržemio jūros.

Lietuvoje elektromobilių įkrovimo aikštelių jau yra 8: 4 Kaune, 4 Vilniuje. Panevėžyje ralio dalyviai savo automobilius galės pakrauti laikinoje stotelėje adresu Laisvės a. 26.

Beje, Lietuvoje elektromobilių savininkai turi galimybę savo transporto priemones apmokestintose miestų vietose statyti nemokamai.

Elektromobilis

Fotokonkursas – geriausių maratono kadrų medžioklė

Nepaprastas ralio akimirkas fiksuoja pagrindinis elektromobilių ralio rėmėjas – kompanija „Pentax Ricon Imaging“. Ralio metu vykstančių fotografijų konkursų dalyviai medžioja dinamiškus ir įsimintinus maratono kadrus. Viename konkurse varžosi fotografai profesionalai, kitame – mėgėjai. Solidžiai vertinimo komisijai patikusios fotografijos eksponuojamos ralio tinklapyje.

„Pentax Ricon Imaging“ atstovas Lietuvoje „Vilbra Foto“ vykdantysis direktorius Audrius Mačiulis ragina visus, neabejingus aplinką tausojančiam transportui ir mėgstančius fotografuoti, nepraleisti geros progos pamatyti technikos naujoves bei laimėti vertingą prizą. Mėgėjai fotografai už geriausią nuotrauką bus apdovanoti išskirtinės kokybės fotoaparatu „Pentax K-01“.

Daugiau informacijos apie ralį, jo programą, maršrutus ir konkursus rasite ralio svetainėje http://electricmarathon.eu/ ir „Pentax“ svetainėje www.vilbrafoto.lt