Artėjant vasarai, ekologijos verslo bendrovė „Ecoservice“ švarina Vilniaus mieste esančius konteinerius. Artimiausiu metu bendrovė planuoja išplauti bei dezinfekuoti visus aptarnaujamus bendro naudojimo konteinerius.

Konteineriai plaunami tausojant aplinką

„Mums svarbu, kad gyventojams būtų patogu ir malonu atliekas palikti konteineriuose. Tikimės, kad švarūs ir tvarkingi konteineriai paskatins miestiečius atsakingiau rūpintis susidarančiomis atliekomis, jas rūšiuoti. O ir miestas taps švaresniu ir gražesniu“, – sako UAB „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

Nuo gegužės pradžios Vilniaus mieste jau išvalyta ir dezinfekuota 4000 bendrojo naudojimo buitinių atliekų konteinerių. Plovimo darbus planuojama baigti birželio pabaigoje, o rugpjūtį vėl pakartoti.

Buitinių atliekų konteineriai plaunami specialaus automobilio pagalba. Tai patogus, saugus ir aplinką tausojantis konteinerių plovimo būdas – atliekos ir nešvarumai nepatenka į aplinką, o lieka automobilyje, iš kur vėliau saugiai pašalinami.

Sostinėje lieka mažiau metalinių konteinerių. Juos bendrovė „Ecoservice“ keičia naujais plastikiniais, kurie kelia mažiau triukšmo išvežant atliekas, yra patogesni ir estetiškai patrauklūs. Nuo balandžio mėnesio Naujamiesčio, Žirmūnų ir Antakalnio seniūnijose apie 200 senų konteinerių pakeisti naujais. Taip pat, gyventojų patogumui, UAB „Ecoservice“ vasaros metu pavėlino rytinį šiukšlių išvežimo laiką.

Miestui – dar daugiau spalvotų konteinerių rūšiavimui

Spalvoti antrinių žaliavų konteineriai, skirti popieriui, stiklui ir plastikui, nuo purvo, dulkių, medžių sakų ir nelegalių užrašų valomi rankiniu būdu, naudojant specialias chemines priemones. UAB „Ecoservice“ šių konteinerių valymą sostinėje planuoja baigti birželio mėnesį.

Vilniaus gyventojams nuolat stengiamasi sudaryti patogiausias sąlygas rūšiuoti antrines žaliavas. UAB „Ecoservice“ šiais metais jau pastatė 27 naujus spalvotus antrinių žaliavų konteinerių komplektus, tad daliai gyventojų tapo patogiau rūšiuoti, nebereikia sukauptų atliekų nešti toli nuo namų. Taip pat bendrovė įsigijo 15 naujų antrinių žaliavų konteinerių komplektų, kuriais pakeitė sulaužytus ar kitaip apgadintus mieste stovinčius konteinerius.

UAB „Ecoservice“ aptarnaujamus bendro naudojimo konteinerius valo kasmet, kol leidžia oro sąlygos. Konteineriai bendrovės iniciatyva plaunami ir kituose miestuose, kur savo paslaugas teikia UAB „Ecoservice“ ar jos antrinės įmonės.