Šį savaitgalį įteikti apdovanojimai visas Lietuvos mokymosi įstaigas vienijančios ekologinės akcijos „EKO drąsa“ vienos iš dalių – kūrybiškumo konkurso „Mobijaus ciklas“ – laimėtojams Klaipėdos regione. Moksleiviai varžėsi dvejose amžiaus kategorijose. Apdovanojimų renginys vyko Palangos senojoje gimnazijoje – mokykloje, šį pavasarį aktyviausiai pasirodžiusioje antrojoje respublikinio projekto dalyje – elektronikos atliekų, makulatūros ir „Tetra Pak“ pakuočių surinkimo rungtyje.

„Ekologine iniciatyva „EKO drąsa“ siekiama įtraukti į aplinkai draugiškos gyvensenos ugdymą kuo jaunesnius visuomenės narius, todėl akcijos metu vyksta ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų ir jaunimo kūrybiškumo konkursas „Mobijaus ciklas“: jauniausieji kviečiami piešti, vyresnieji – rašyti rašinius, o vyriausieji – kurti socialines reklamas ekologijos tema, – sako projekto „EKO drąsa“ vadovas Zigmas Nagys. – Nuoširdžiai dėkojame visiems akcijos dalyviams: tiek piešusiems, tiek kartu su tėveliais ir seneliais rinkusiems įvairias elektronikos atliekas, makulatūrą, „Tetra Pak“ pakuotes.“

Kūrybiškumo konkurso „Mobijaus ciklas“ laimėtojais vyresniųjų grupėje tapo Deimantė Višpulskytė (11 m.) iš Kelmės r., Vaiguvos Vlado Šimkaus vidurinės mokyklos, Leonardas Orlakas (8 m.) iš Kelmės r., Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos, Kamilė Giedraitytė (10 m.) ir Živilė Eitmantytė (10 m.) iš Šilutės Žibų pradinės mokyklos. Jaunesniųjų dalyvių kategorijoje laimėjo Adrijus Kozys (5 m.) iš Palangos lopšelio – darželio „Gintarėlis”, Vilius Aleinikovas (5 m.) iš Klaipėdos lopšelio – darželio „Pumpurėlis”, Pija Druskinytė (6 m.) ir Julius Jaugelis (5 m.) iš Plungės lopšelio – darželio „Vyturėlis“. Palangos senojoje gimnazijoje laureatų ir dalyvių laukė ne tik grupės „Bjelle ir PeRu” koncertas, bet ir edukacinės pamokėlės apie aplinkosaugos ateitį ir dabartį, buvo diskutuojama su ekologijos ir aplinkotyros mokslu daktare, Klaipėdos Universiteto ekologijos ir biologijos katedrų dėstytoja Anastasija Zaiko.

„Vienas iš pagrindinių šios akcijos tikslų yra parodyti, kaip svarbu teisingai ir sąmoningai elgtis su mūsų buityje susidarančiomis įvairiausiomis atliekomis: didžioji jų dalis gali būti saugiai perdirbta, nekenkiant nei supančiai aplinkai, nei žmonių sveikatai, taip pat tokiu būdu sutaupomi tūkstančiai kvadratinių kilometrų žemės, kuri būtų naudojama esamų sąvartynų plėtrai“, – pastebi akcijos partnerės, ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius. Klaipėdos regione iš viso surinkta ir išvežta perdirbti 87 t makulatūros ir „Tetra Pak“ pakuočių bei beveik 8 t pavojingų elektronikos atliekų.