Ryškiausia Asvejos regioninio parko vertybė – Dubingių piliavietė, reikšmingas Lietuvos istorijos ir kultūros paminklas. 2012 m. viduryje lankytojus į ją kvies eksponavimui paruošti išlikę Radvilų rūmų fragmentai. Virš Dubingiuose atkastų Radvilų rūmų griuvėsių pastatytas gaubtas. Taip itin vertingas kultūrinio paveldo objektas liks prieinamas visuomenei. Besidomintys praeitimi galės užeiti į vidų ir apžiūrėti daugiau ar mažiau išlikusias autentiškas XV-XVII a. statinių liekanas.

Dubingiai Livonijos kronikose jau minimi nuo 1334 m. Dubingių piliavietėje Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas pastatė mūrinę pilį ir bažnyčią. Labiausiai Dubingiai suklestėjo ir išgarsėjo Radvilų laikais, nuo XVI a. pradžios. Piliavietės inventoriai rodo, kad Radvilų rūmai buvo mūriniai, dviejų aukštų, su rūsiais, bokštu ir kitomis patalpomis.

Po projekto „Viešosios kultūrinio turizmo infrastruktūros pritaikymas kultūrinio turizmo plėtrai“ metu vykdytų restauravimo bei apsauginio gaubto darbų užbaigimo, lankytojai bus kviečiami apžiūrėti XVI a. statytų rūmų gerai išlikusius rūsius: iždinę, alaus-vyno rūsį ir kalėjimą, taip pat XVII a. statyto rūmų priestato fragmentus.

Radvilų rūmų liekanos yra Dubingių piliavietėje, Asvejos ežero pusiasalyje, anksčiau buvusioje saloje.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Nusifotografuoti reikia priešais pagrindinį įėjimą į Radvilų rūmų liekanas uždengiantį gaubtą.