Prie 6 koncepcinių dulkių siurblių iš jūros serijos prisijungė dar vienas – pagamintas iš plastiko, surinkto Baltijos jūroje ties Lenkijos krantais.

Jam panaudotos plastiko šiukšlės buvo surinktos šią vasarą prie Helio pusiasalio, o jo dizainą, kaip ir kitų šios serijos siurblių, sukūrė „Electrolux“ projektuotojų komanda.

Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su Gdansko Universiteto Okeanografijos Instituto jūrų stotimi. Valant pajūrį buvo renkamos plastiko dėžutės, pakuotės, buteliai, žvejų tinklų likučiai. Tarp jų dominavo būtent plastikiniai buteliai, todėl kūrybiškumo nestokojanti „Electrolux“ komanda juos panaudojo plastikiniams melsvų gėlių žiedlapiams, kurie nuklojo koncepcinio siurblio korpusą.

Naujasis siurblys, kartu su kitais, sukurtais iš Ramiojo, Atlanto bei Indijos vandenynų, taip pat Šiaurės ir Baltijos jūrų plastiko šiukšlių, bus eksponuojamas nuo spalio 27 iki lapkričio 6 d. Varšuvoje, prekybos galerijoje „Promenada“.

„Siurblys iš jūros“ yra „Electrolux“ inicijuota ekologinė kampanija, kurios metu šešiuose pasaulio vandenynuose ir jūrose buvo renkamos plastiko šiukšlės. Iš jų buvo sukurti 6 originalūs koncepciniai siurbliai, kurių paroda, apkeliavusi įvairias pasaulio valstybes, skelbė žinią, jog nepaisant to, kad vandenynuose plastiko pilna, sausumoje perdirbimui jo trūksta. Vienas toks siurblys, kurio korpusas pagamintas iš Baltijos jūroje surinktų šiukšlių, šių metų pradžioje buvo eksponuojamas ir Lietuvoje – Kauno prekybos centre „Mega“, šalia jūrinio akvariumo.

Pagrindu koncepciniams siurbliams tapo geriausiu „Electrolux“ siurbliu tituluojamas „UltraOne“. Žalioji šio siurblio versija, pagaminta iš 70 proc. perdirbto plastiko ir naudojanti 50% mažiau elektros energijos, prieinama ir bet kuriam vartotojui. 1,5% nuo šio „UltraOne Green“ bei kitų žaliosios serijos modelių pardavimų „Electrolux“ skiria vandenynų ekologija besirūpinančioms organizacijoms „Agalita“ ir „5gyres”.